Gradska priznanja biće uručena na Svečanoj sednici, a Gradsko veće na svojoj sednici je prihvatilo predlog Komisije za javna priznanja i nagrade i odlučilo da u 2022. godini dodeli zaslužnim pojedincima, udruženjima, obrazovnim ustanovama i preduzećima četiri povelje grada, šest plaketa i osam nagrada grada Užica.

Za zasluge i dela, kojima su doprineli ukupnom razvoju Užica, Povelje grada ove godine dobili su primarijus dr Mira Gavrić, Vatrogasno-spasilačka jedinica Užice, Odeljenje za vanredne situacije MUP-a, COPPER-COM d.o.o. i profesor dr Vladimir Popović.

Užička gimnazija, dr Srećko Stopić, Slađana Momčilović, dr Ljubica Diković, Draga Petković i Pevačko društvo “Lunovačka moba” dobitnici su Plaketa koje se dodeljuju za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu.

Nagrade grada Užica, za izuzetne rezultate u radu, dobili su Jelena Marić, Lazar Kostić, KUD “Naš zavičaj” Sevojno, Marijana Selaković, Udruženje “PRKOS” proaktivna kulturno otvorena scena, Anđela Prodanović, Radoljub Dragačevac i Trubački orkestar Jovice Jovanovića.

Gradska priznanja uz Dan grada Užica

Septembar i početak oktobra uz Dan grada Užica organizuje se veliki broj događaja u kojima učestvuju gradske kulturne i obrazovne ustanove, vrtići…

Najavljujući manifestaciju iz lokalne samouprave su podsetili da Užice slavi 693. rođendan, u znak sećanja na datum kada je ime grada na Đetinji prvi put pomenuto u Dubrovačkim spisima.

Pored niza događaja predviđena je svečana sednica, na kojoj će gradska priznanja i plakete biti uručene, po tradiciji tu je maskenbal užičkih predškolaca, zatim veliki broj predstava, književnih večeri, izložbi i koncerata.

I ove godine u programu su tradicionalne manifestacije ,,Daj pedalu raku”, ,,Užički dani”, ,,Trka za srećnije detinjstvo” i ,,Trofej Užica”.

Predviđeno je da ovim povodom na Trgu partizana, u subotu, 8. oktobra, nastupi Dženan Lončarević.

A ovo  su članovi užičkog Gradskog veća:

Srđan Nedeljković

Član Gradskog veća za javna preduzeća

Vladimir Sinđelić

Član Gradskog veća za mesne zajednice

Ratko Trmčić

Član Gradskog veća za društvene delatnosti

Slobodan Grbić

Član Gradskog veća za socijalnu politiku

Slobodan Kuzmanović

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu

Zoran Lazić

Član Gradskog veća za vanredne situacije

Slobodan Šiljković

Član Gradskog veća za saobraćaj

Nada Jovičić

Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam

Miodrag Petković

Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije

 

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom oktobra možete pogledati OVDE

- Advertisement -