Buvljak se seli, odluka užičkog Gradskog veća, čiji članovi su doneli odluku da se Robna pijaca “Međaj” zatvori 31. oktobra.

Ovaj prostor biće priveden nameni koja je definisana Planom generalne regulacije “Užice-Centralni deo” II faza.

Planom je ova lokacija predviđena za javnu namenu za parking prostor, a dosadašnjim preduzetnicima koji su bili na Robnoj pijaci omogućeno je da svoju delatnost nastave u poslovnom objektu “Bioktoša” koji se nalazi na Zelenoj pijaci.

Gradsko veće dalo je saglasnost na godišnje planove Predškolske ustanove Užice. Saglasnost je data na izveštaj o radu ustanove u 2020/21. godini, kao i na Plan rada za radnu 2021/22. godinu.

Prema podacima iz izveštaja, vrtić je uspeo da, bez obzira na uslove izazvane pandemijom, redovno obavlja svoju vaspistno-obrazovnu delatnost, ali i da proširi svoje kapacitete. U vreme vanrednog stanja, od novembra prošle do maja ove godine, usluge nisu naplaćivane.

Buvljak se seli, rekonstrukcija zelene pijace počela 2018. godine

Podsećamo, rekonstrukcija gradske Zelene pijace, gde će biti premeštena Robna pijaca “Međaj” počela je u septembru 2018. godine. Za ove radove tada je u prvoj fazi obezbeđeno 40 miliona dinara.

Gradnja u drugoj fazi podrazumevala je izgradnju objekta prema ulici “Lipa” površine 600 kvadrata. Po planu su u prizemlju predviđeni lokali, a prostor na spratu namenjen je robnoj pijaci tako da će biti rešen problem „Medjaja“, popularnog buvljaka. Vrednost druge faze procenjena je na 51 milion dinara.

Po rečima tadašnjeg rukovodstva JKP “Bioktoš” je uložio u rekonstrukciju Zelene pijace ukupno milion evra, a na kraju renoviranja, očekivanja su da će biti među najmodernijima, sa ukupno 59 lokala.

Nakon toga se pristupio izgradnji treće faze koja je podrazumevala izradu krovne konstrukcije vrednosti 21 milon dinara.  

Važno je napomenuti da je Javno preduzeće „Bioktoš“ sopstvenim sredstvima finansiralo rekonstrukciju zelene pijace.

Recimo i to da je početak rekonstrukcije Zelene pijace u Užicu dugo očekivan, a da je projektovanje boilo komplikovano zbog niza instalacija i potoka koji prolazi ispod gradske tržnice, rečeno je na startu rekonstrukcije.

Užički pijac (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -