Park osmeha izgrađen je u znak sećanja na tragično preminulog Aleksandra Selakovića, učenika Osnovne škole „Milivoje Borović“, odeljenje u Šljivovici, gde će moći da se druže njegovi drugari sećajući se Aleksandra i njegovog osmeha.

Aleksandar je bio učenik OŠ „Milivoje Borović“ u Šljivovici i njegovi baba i deda Stanka i Ljubinko Radeljić želeli su da sećanje na unuka i njegov osmeh živi i nakon njegovog preranog odlaska, pa su jednu parcelu u selu Šljivovica ustupili opštini Čajetina uz želju da se na njoj izgradi dečiji park sa brojnim sadržajima.

– Zahvaljujem se predsedniku Opštine i direktoru komunalnog koji su nam ovde mnogo pomogli. Mi jesmo dali parcelu, ali su oni sve odradili. Za našeg Aca, da nam ublaže bol, tugu, da našeg Aca niko ne zaboravi. Ovde će se deca igrati i uvek će pomenuti moga Aca. I on će se, valjda, sa njima igrati,- rekla je Stanka Radeljić, Aleksandrova baka nakon otvaranja „Parka osmeha“.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je podsetio da je inicijativa za izgradnju parka potekla od porodice koja je darovala parcelu pored škole, a da je Opština sa svojim komunalnim preduzećima preuzela obavezu da izgradi taj memorijalni kompleks.

– Uz pomoć donatora i svesrdnu pomoć porodica smo ovo priveli kraju. Da se nikada ne zaboravi taj tragičan događaj i da bude opomena neodgovornim ljudima koji svojom nepažnjom mogu u trenutku jednu porodicu da zaviju u crno.

Mi koji ostajemo smo dužni da pomognemo, pogotovu kao nosioci javnih položaja, da mlade neprestano upozoravamo na ovakve tragične događaje i da ih predupredimo – rekao je Stamatović.

U realizaciju ove ideje svesrdno su se uključili i drugi Aleksandrovi baba i deda Milka i Milenko, a ujak Mirko Petrović osmislio je sportske i rekreativne sadržaje koji će ovaj park činiti mestom okupljanja Aleksandrovih drugara iz razreda i drugih učenika.

Sa otvaranja „Parka osmeha“ u Šljivovici (Foto: Opština Čajetina)

Park osmeha izgrađen je uređen uz pomoć KJP „Zlatibor“, Turističke organizacije „Zlatibor“, JKP „Vodovod“ i Sportskog saveza opštine Čajetina.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -