– Niske temperature i obilne snežne padavine odnele su i prvu žrtvu. Sedamdesetosmogodišnja žena iz sela Brančići kod Prijepolja, preminula je od posledica smrzavanja. Povodom aktuelnog stanja zbog snežnih padavina, održana vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, – piše Forum info.

Inače, u Srbiji su u poslednjih mesec dana od hladnog vremena preminule četiri osobe: u blizini Šida, u Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru i Užicu. Ova žena je peta žrtva hladnoće od početka zime.

U opštini Nova Varoš proglašeno je vanredno stanje. Ova odluka je doneta zbog obilnih snežnih padavina koje su blokirale puteve u većini mesnih zajednica.

Nadležni ističu da su se na ovoj korak odlučili zbog snežnih padavina zbog kojih je u većini mesnih zajednica došlo do potpune blokade saobraćajnica. Reč je o selima Božetići, Jasenovo, a i ostale mesne zajenice su ugrožene.

Prema najavama danas ponovo pad temperature i obilnije snežne padavine. Napadaće novih 10 do 20 centimetara snega. Zato će u većem delu zemlje na snazi biti narandžasto meteo upozorenje. Nešto manje padavina samo u Vojvodini. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od -3 do 1 stepen.

Sutra, u subotu jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, po kotlinama magla. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije. Vetar slab, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna od -2 do 3 stepena

U nedelju ujutru na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -9 do -2, a najviša dnevna od -2 do 5 stepeni

- Advertisement -