U toku je podela paketa pomoći najsiromašnijim Užičanima. Štab za vanredne situacije Grada Užica u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom dele pakete pomoći sugrađanima, koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Sekretar Crvenog krsta Užice Dragomir Ćitić navodi da je podela počela u utorak a trajaće i naredne sedmice. Prvo se dele paketi na teritoriji grada i Gradske opštine Sevojno, a kako budu pristizali spiskovi sa sela, tako će se deliti i na tom području.

Zbog situacije sa koronavirusom i bolje organizacije podele, uvedena je novina da korisnici mogu doći po paket samo na poziv Centra za socijalni rad kako se ne bi stvarale gužve.

Kompletan tekst možete pogledati OVDE.

U nedelju, 29. marta, rade prodavnice i apoteke za građane starije od 65 godina.

U toku je dezinfekcija stambenih zgrada na području grada Užica. Prema naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije upravnici su dužni da obezbede pojačano čišćenje i dezinfekciju površina po zgradama.

OPŠTINA ČAJETINA

Apoteka u Čajetini, Apotekarske ustanove Užice, u nedelju 29. marta radiće od 5.30 do 12 časova. Građani stariji od 65 godina u periodu od 5.30 do 7 časova mogu podići svoju terapiju.

Lica starija od 65 godina i hronični bolesnici iz opštine Čajetina koja nisu u mogućnosti da podignu lekove mogu se javiti na telefon 3833-000. Za nabavku životnih namirnica telefon je 845-103 od 08 do 20 časova.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -