Naslovna Ključne reči OPŠTINA SEVOJNO

Ključna reč: OPŠTINA SEVOJNO

U TOKU LOKALNI IZBORI Biračka mesta otvorena u 7.00 časova

U Srbiji se danas održavaju lokalni izbori, u 15 gradova među kojima je Užice, 51 opštini i 23 gradske opštine. Biračka mesta otvorena su u 7.00 časova.

NEVREME u užičkom kraju U Užicu, Sevojnu, Beloj Zemlji

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom tokom popodneva zahvatilo većinu mesta u užičkom kraju i pričinilo probleme stanovništvu, poplavljene su ulice, lokalni putevi, uništeni poljoprivredni usevi.

MINISTAR MOMIROVIĆ U Valjaonici bakra Sevojno

Ministar Tomislav Momirović obišao proizvodne pogone "Valjonice bakra Sevojno" i sa mendžmentom kompanije razgovarao o poslovanju, problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

SPOMENIK Podsetnik na antifašistički otpor

Na sevojničkokm spomeničkom obeležju upisano je 105 imena žrtava Drugog svetskog rata, među kojima je i ime narodnog heroja Alekse Dejovića, komesara Druge proleterske brigade, koji je poginuo u Bosni. Za narodnog heroja proglašen je 30. aprila 1943.godine , a po ovom hrabrom Sevojničaninu, i osnovna škola u Sevojnu, a čiji je on bio đak, nosi ime.

BIBLIOTEKA U SEVOJNU Mesto za ljubitelje knjige

Biblioteka u Sevojnu ima oko hiljadu članova, a raspolaže sa fondom knjiga od oko 14 hiljada. Važna aktivnost sevojničke biblioteke je i realizacija eduaktivno kreativnih radionica za decu i mlade.

SERVISNE INFORMACIJE/Oktobar: Stari grad, posete

Beležimo aktivnosti gradskih javnih preduzeća „Bioktoša“, „Niskogradnje“, „Vodovoda“… hroniku MUP-a, vremenske prilike. Donosimo novo radno vreme Gold gondole na Zlatiboru od iduće nedelje. Tu su svakodnevno i informacije o našim novim malim sugrađankama i sugrađanima.

Životne priče žena „AKO POBEDIM SEBE…“

Kako se bore, kako istrajavaju, pričaće nam žene sa invaliditetom svoja iskustva, a mi ćemo ih pretočiti u tekstove, u kojima ćemo čitalačkoj publici preneti njihove životne priče, da bi postale vidljivije, prisutnije, spremnosti zajednice da pomogne da ostvare svoje potrebe i budu ravnopravne.

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

MAJSKA ZARADA U Užicu niža od srpskog proseka

Prosečna majska zarada u Srbiji i dalje najbolja u beogradskim opštinama i premašuje 120.000 dinara, u Užicu nešto preko 68.000 dinara. Na začelju lestive Arilje, Sjenica i Prijepolje. Neto zarade su povećane 13,3 odsto nominalno i za 3,8 odsto realno.

Za smanjenje aerozagađenja 45 miliona dinara

Raspisan Javni poziv i Konkurs za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada Užica, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, izdvojeno 45 miliona dinara.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE