Naslovna Ključne reči OPŠTINA SEVOJNO

Ključna reč: OPŠTINA SEVOJNO

MINISTAR MOMIROVIĆ U Valjaonici bakra Sevojno

Ministar Tomislav Momirović obišao proizvodne pogone "Valjonice bakra Sevojno" i sa mendžmentom kompanije razgovarao o poslovanju, problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

SPOMENIK Podsetnik na antifašistički otpor

Na sevojničkokm spomeničkom obeležju upisano je 105 imena žrtava Drugog svetskog rata, među kojima je i ime narodnog heroja Alekse Dejovića, komesara Druge proleterske brigade, koji je poginuo u Bosni. Za narodnog heroja proglašen je 30. aprila 1943.godine , a po ovom hrabrom Sevojničaninu, i osnovna škola u Sevojnu, a čiji je on bio đak, nosi ime.

BIBLIOTEKA U SEVOJNU Mesto za ljubitelje knjige

Biblioteka u Sevojnu ima oko hiljadu članova, a raspolaže sa fondom knjiga od oko 14 hiljada. Važna aktivnost sevojničke biblioteke je i realizacija eduaktivno kreativnih radionica za decu i mlade.

SERVISNE INFORMACIJE/Oktobar: Stari grad, posete

Beležimo aktivnosti gradskih javnih preduzeća „Bioktoša“, „Niskogradnje“, „Vodovoda“… hroniku MUP-a, vremenske prilike. Donosimo novo radno vreme Gold gondole na Zlatiboru od iduće nedelje. Tu su svakodnevno i informacije o našim novim malim sugrađankama i sugrađanima.

Životne priče žena „AKO POBEDIM SEBE…“

Kako se bore, kako istrajavaju, pričaće nam žene sa invaliditetom svoja iskustva, a mi ćemo ih pretočiti u tekstove, u kojima ćemo čitalačkoj publici preneti njihove životne priče, da bi postale vidljivije, prisutnije, spremnosti zajednice da pomogne da ostvare svoje potrebe i budu ravnopravne.

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

MAJSKA ZARADA U Užicu niža od srpskog proseka

Prosečna majska zarada u Srbiji i dalje najbolja u beogradskim opštinama i premašuje 120.000 dinara, u Užicu nešto preko 68.000 dinara. Na začelju lestive Arilje, Sjenica i Prijepolje. Neto zarade su povećane 13,3 odsto nominalno i za 3,8 odsto realno.

Za smanjenje aerozagađenja 45 miliona dinara

Raspisan Javni poziv i Konkurs za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada Užica, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, izdvojeno 45 miliona dinara.

SNS Ima 120 mandata i najviše glasova za predsednika

SNS je na osnovu rezultata sa 92,6 odsto biračkih mesta koje je obradila Republička izborna komisija, vodeća na parlamentarnim izborima, najviše glasova za predsednika republike ima Aleksandar Vučić.

IZBORI U SRBIJI Bira se i lokalna vlast

Izbori u Srbiji, predsednički i parlamentarni izbori održavaju se danas, u jednom broju opština su i lokalni izbori, u užičkom kraju novu lokalnu vlast će dobiti Sevojničani i Bajinobaštani.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE