20.9 C
Užice
utorak, 27 septembra, 2022
Naslovna Ključne reči OPŠTINA SEVOJNO

Ključna reč: OPŠTINA SEVOJNO

Životne priče žena „AKO POBEDIM SEBE…“

Kako se bore, kako istrajavaju, pričaće nam žene sa invaliditetom svoja iskustva, a mi ćemo ih pretočiti u tekstove, u kojima ćemo čitalačkoj publici preneti njihove životne priče, da bi postale vidljivije, prisutnije, spremnosti zajednice da pomogne da ostvare svoje potrebe i budu ravnopravne.

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

MAJSKA ZARADA U Užicu niža od srpskog proseka

Prosečna majska zarada u Srbiji i dalje najbolja u beogradskim opštinama i premašuje 120.000 dinara, u Užicu nešto preko 68.000 dinara. Na začelju lestive Arilje, Sjenica i Prijepolje. Neto zarade su povećane 13,3 odsto nominalno i za 3,8 odsto realno.

Za smanjenje aerozagađenja 45 miliona dinara

Raspisan Javni poziv i Konkurs za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada Užica, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, izdvojeno 45 miliona dinara.

SNS Ima 120 mandata i najviše glasova za predsednika

SNS je na osnovu rezultata sa 92,6 odsto biračkih mesta koje je obradila Republička izborna komisija, vodeća na parlamentarnim izborima, najviše glasova za predsednika republike ima Aleksandar Vučić.

IZBORI U SRBIJI Bira se i lokalna vlast

Izbori u Srbiji, predsednički i parlamentarni izbori održavaju se danas, u jednom broju opština su i lokalni izbori, u užičkom kraju novu lokalnu vlast će dobiti Sevojničani i Bajinobaštani.

UŽIČKE ULICE Uskoro asfaltiranje udarnih rupa

Užičke ulice će i ovog proleća biti okrpljene i osposobljene za bezbedno odvijanje saobraćaja. Ovih dana radnici su na terenu svakodnevno i vrše se pripreme za asfaltiranje udarnih rupa na gradskim ulicama.

ČITAOCI SARADNICI „Bajke i narodne priče širom sveta“

Čitaoci saradnici, danas iz škole iz Krvavaca, koji rade kao izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Aleksa Dejović" iz Sevojna, a njihovi učenici su ove godine po prvi put učestovali u obeležavanju Međunarodnog meseca školskih biblioteka.

BRANISLAV MITROVIĆ Izbori za odbornike u Sevojnu

Branislav Mitrović predsednik Skupštine Grada Užica potpisao odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno. Zakazane sednice Grada Užica i Opštine Čajetina.

POMOĆ ZA STOJIĆE Naše malo njima znači mnogo

Pomoć za Stojiće kojima je nedavno u požaru izgorela kuća i sve stvari prikupljaju drugari iz škole u Sevojnu. Organizovane su dve akcije, prikupljanje sredstava za obnovu kuće i kupovinu udžbenika.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE