28. avgust

Sedmoro inficirano u Okrugu

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno je sedam novih slučajeva pozitivnih na koronavirus (kovid-19) pet u Priboju i dva u Požegi. 

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2525 slučajeva infekcije koronavirusom (kovid-19) sa teritorije Zlatiborskog okruga.

Danas više pacijenata u bolnicama

U Opštoj bolnici Užice smešteno je 35 pacijenata. Na intezivnoj nezi je četiri pacijenta od kojih su dva na respiratoru.

U kovid bolnici u Krčagovu smesteno je 52 pacijenta, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Uzice.

Juče je u Opštoj bolnici bilo 20, a u kovid bolnici u Krčagovu 37 pacijenata.

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore. Osim toga usvojena je preporuka da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

27. avgust

Svi inficirani iz opštine Priboj

U prethodna 24 časa u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno 27 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus (kovid -19) i svi su iz Priboja. Oboleli su iz pribojskog Doma za stara lica „Terza Eta“.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2518 slučajeva infekcije koronavirusom (kovid-19) sa teritorije Okruga.

Jedan pacijent na respiratoru

U užičkoj Opštoj bolnici smešteno je 20 pacijenata, pet je na intenzivnoj nezi, a od tog broja jedan je na respiratoru.

U kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 37 pacijenata, saopštila je danas PR Sluzba Zdravstvenog centra Užice.

U Srbiji danas nije bilo preminulih od posledica kovida-19, broj preminulih do sada ukupno 707. Poslednji dan bez umrlih od korone u Srbiji bio je 24. jun. Od srede je zvanično registovano 125 novozaraženih osoba, čukupan broj obolelih od početka epidemije 31.099.

Na respiratorima je 36 pacijenata.

26. avgust

U prethodna 24 časa potvrđeno je šest novih slučajeva pozitivnih na koronavirus (kovid-19): Priboj – 5 i Nova Varoš – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđen 2491 slučaj infekcije koronavirusom (kovid-19) sa teritorije Zlatiborskog okruga.

Od početka epidemije na području opština Zlatiborskog okruga preminule su 64 osobe. Od ovog broja najviše preminulih je u Priboju 15, Užicu 13 i Požegi sedam ljudi.

U užičkoj bolnici 21 pacijent

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno se na lečenju nalazi 21 pacijent, za koje se sumnja ili su pozitivni na kovid-19.

Na odeljenju intenzivne nege je pet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. U kovid bolnici u Krčagovu na lečenju je 26 pacijenata.

A kakvo je stanje u užičkom kraju bilo prethodnih nekoliko dana možete pogledati OVDE.

U Srbiji preminule još dve osobe

U Srbiji preminule još dve osobe, ukupan broj preminulih od početka epidemije je 707, informacija je Ministarstva zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja testirane 9.932 osobe, registrovana su 154 nova slučaja. Na respiratorima je 37 osoba.

U svetu zaraženo više od 24 miliona ljudi.

Prema agencijskim vestima iz Crne Gore najavljuju da će građani Srbije uskoro moći da dolaze bez PCR testa.

Naslovna foto: Pixabay

- Advertisement -