Od samog početka realizacije projekta „Najbolji Edukatori Srbije“, Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ 2014. godine, vodili smo se idejom da treba da ohrabrimo i nagradimo nastavnike koji svojim radom prave pozitivnu razliku u poslu i koji sa učenicima postižu izvanredne rezultate. To je ono što želimo i danas, sedam godina kasnije.

Želimo da podržimo nastavnike koji su generatori promena u društvu, koji su uzor i inspiracija svojim učenicima i kolegama, koji podstiču intelektualnu radoznalost kod svojih đaka i temeljno ih angažuju u usvajanju novih znanja. One koji imaju doživotan uticaj na generacije kojima predaju.

Do sada smo pronašli i nagradili 79 takvih edukatora! Učitelja i učiteljica, nastavnika i nastavnica koji sa ponosom nose titulu Najbolji edukator Srbije. Ove godine, konkurs za Najbolje edukatore Srbije otvaramo po sedmi put i prijave se mogu poslati do 01.07.2020.

Konkurs otvaramo u posebnom trenutku za našu zemlju, ali i za ceo svet. Sprovodimo ga u vreme kada je planeta zahvaćena globalnom pandemijom, kada su škole zatvorene, a nastavnici imaju još zahtevniju ulogu, jer obrazovanje ne sme stati. Zbog toga pored Osnovnog obrasca za Najboljeg edukatora Srbije, otvaramo i ,,vanredni” i tražimo najbolje nastavnike u doba pandemije. 

Pored nastavnika koji ispunjavaju ono što se traži u osnovnom obrascu, tražimo nastavnika koji u doba pandemije obrazovanje, nastavu i veštine učenika čini izuzetnim. Nastavnika koji spaja obrazovanje i život, koji briše granice obaveznog i potrebnog. Onog koji svojim idejama pomaže učenicima da shvate smisao života, saosećanja, racionalnosti, empatije i optimizma.

Ovaj „vanredni“ konkurs je za sve one koji su odlučili da iskoče iz svih do sada poznatih okvira i odlučili da zajedno sa svojim učenicima promene svet od juče, na svet od sutra. Za sve nastavnike koji pokazuju izuzetne veštine, kreativnost inovativnost u vanrednom stanju u kojem se nalazi celo čovečanstvo.

Pomozite nam da ih otkrijemo, tako što ćete ih prijaviti i stati iza svih njihovih vrednosti i kvaliteta! Na ovogodišnjem konkursu izabraćemo i nagradićemo ukupno deset učitelja i/ili nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Kao i prethodnih godina, potencijalne Najbolje edukatore Srbije mogu prijaviti učenici, roditelji, kolege, saradnici, svako ko smatra da poznaje izuzetnog nastavnika, preko prijavne forme na sajtu Udruženja, na sledećem linku: https://nes.zivojinmisic.rs/.

Izbor se vrši u nekoliko selekcionih krugova, a proglašenje najboljih i svečana dodela nagrada očekuju se krajem godine. Za sve izabrane najbolje edukatore obezbeđena je novčana nagrada čiji se najveći deo isključivo može utrošiti na poboljšanja aktivnosti sa učenicima, čime se podržava njihov rad i poboljšava kvalitet i obim njihovih aktivnosti, a time i obrazovni sistem Srbije.

- Advertisement -