Nagrada Jeleni Marić iz Užica na konkursu „J=ednaki“ u kategoriji „J=ednaki u sprečavanju diskriminacije“. Skupu prisustvovala ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Opština Čajetina spada u red onih koje ulažu značajna sredstva u različite akcije i aktivnosti koje se odnose na osobe sa invaliditetom. Od investitora na Zlatiboru se očekuje da grade objekte prilagođene njihovim potrebama.

– Kao lokalna samouprava nastojimo da i svi naši objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kakvo je Zlatibor sa okolnim naseljima i prirodnim lepotama pripada svima. I moral i etika nas obavezuju da vam budemo na usluzi i uveravam vas da ćete kod nas uvek imati otvorena vrata za bilo koju vrstu aktivnosti, – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, polaznicima Zimske škole Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije, koja se od 9. do 12. decembra, održava na Zlatiboru.

Svi objekti na Zlatiboru moraju da se prilagode osobama sa invaliditetom

Gradimo novi sportski kompleks na Zlatiboru, nastavio je Stamatović, i jedan od glavni zadatak projektanata sportskih terena i pratećih objekata jeste da ih prilagode korišćenju i za osobe sa invaliditetom. Pozivam vas da i vi date predloge koje ćemo preneti projektantima kako biste se ovde lepo osećali.

Sa skupa na Zlatiboru (Foto: Opština Čajetina)

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je podržalo ovaj događaj, rekla je da su energija i snaga osoba sa invaliditetom uvek njen lični podstrek.

– Način na koji se borite sa svojim izazovima i kako prevazilazite sve prepreke je nešto odakle svako od nas može dosta toga da nauči. I ja želim da učim od vas. Znam da je potrebno da budete makar duplo bolji da bi vam se dala prilika. I vi i jeste duplo bolji. I, hvala vam na želji i volji da zajedno gradimo Srbiju bez barijera, –  kazala je ministarka Kisić Tepavčević.

Nagrada Jeleni Marić

Nagrada na konkursu „J=ednaki“ u kategoriji „J=ednaki u sprečavanju diskriminacije“ ove godine pripala je Jelena Marić iz Užica, koja je zahvaljujući se, rekla da je to kruna njenog jedanaestogodišnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, u narednom periodu biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Kako poboljšati informisanje u lokalnoj sredini – ANKETU možete popuniti na linku UžiceMedia.

- Advertisement -