Ekološki ustanak – doneta odluka da se nastavi sa protestima. U mnogim mestima blokirane saobraćajnice, bez vidnog prisustva policije.

Blokada kod Ložioničkog mosta

11. decembar

Magistralni put Beograd – Zlatibor blokiran u 14 časova na Ložioničkom mostu. Nije bilo incidenata. Saobraćaj je uspostavljen nakon jednosatne obustave u oba pravca, gde su bile formirane duge kolone.

Na protestu se okupio manji broj ljudi nego prethodne subote. Nije bilo incidenata. Saobraćaj je uspostavljen nakon jednosatne obustave.

Na Ložioničkom mostu manji broj okupljenih nego prethodne subote (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

I u drugim mestima Srbije i u Zlatiborskom okrugu danas su održani protesti i blokirane saobraćajnice. Nije bilo primetno prisustvo policije.

Blokada saobraćajnica i u Priboju, Požegi, Novoj Varoši…

10. decembar

Blokada saobraćaja u Užicu najavljena je kod Ložioničkog mosta u 14 časova. U užičkom kraju blokada saobraćaja i u Priboju, Požegi, Novoj Varoši…

Ekološki ustanak i blokadu u Užicu podržavaju opozicione partije.

Povlačenje Zakona o referendumu i Zakon o eksproprijaciji „jeste dobar znak, ali daleko je od pobede“, navodi se u saopštenju pokreta.

Protest u preko 40 gradova Srbije

Za sada, kako organizatori najavljuju, u blokadi će učestvovati, Beograd, Niš, Novi Sad, Užice, Požarevac, Topola, Kragujevac, Smederevo, Šabac, Zemun, Pančevo, Lazarevac, Aranđelovac, Čačak, Šid, Prokuplje, Boljevac, Priboj, Nova varoš, Subotica, Gornji Milanovac, Kladovo, Kragujevac, Bačka palanka, Valjevo, Sombor, Veliko gradište, Vlasotince, Vršac, Požarevac, Stara Pazova, Aleksinac, Sremska Mitrovica…

Kako su naveli u saopštenju protest organizuje i dijaspora u Berlinu, Minhenu, Pragu, Njujorku i ispred sedišta Rio Tinta u Londonu.

Protest i blokada saobraćajnice u Užicu, minule subote, organizovani su na dva mesta, kod stadiona i na Ložioničkom mostu. A nakon protesta počele da stižu prekršajen prijave učesnicima skupa.

Sa blokade saobraćaja u Užicu prošle subote (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Kako poboljšati informisanje u lokalnoj sredini – ANKETU možete popuniti na linku UžiceMedia.

- Advertisement -