Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga organizovalo je osmi nagradni novinarski konkurs povodom „Kikinih dana“ u znak sećanja na Tijanu Kiku Petrović, prvog PR koja je svojim radom dala izuzetan doprinos u ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije raspisan literarni konkurs za srednjoškolce, a na novinarskom  je učestvovalo 11 medija sa13 priloga. Po odluci žirija koji su činili prošlogodišnji pobednici konkursa Ljiljana Bukvić, iz „Danasa“ i Tatjana Dimitrić Mijailović, RTS Šabac ukupni pobednik je novinar Nenad Blagojević, sa portala „Priče sa dušom“ kome će pripasti i „Cvet jednakosti“, statua rad vajarke Ane Lazić. On je i pobednik u konkurenciji internet priloga za priču „Samo kolica i put“.

Nagrada za televizijski prilog pripala je Nataliji Vidić, novinarki užičkog dopisništva RTS za  priču „Iako bez noge, Radoman se ne predaje“. Ovo je drugi put da Natalija osvaja nagradu na ovom konkursu.

U kategoriji štampanih medija nagrađen je tekst „Poezija kao terapija“ Jelene Stojković, novinarke „Večernjih novosti“.

Nagrada za radijski prilog ove godine nije dodeljena, po odluci žirija.

-„Cvet jednakosti“ za izuzetan doprinos stvaranju i izjednačavanju mogućnosti za osobe sa invaliditetom za 2020. godinu dodeljena je Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi „Prvi partizan“ za pomoć i saradnju, – rekli su iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga.

Manifestacija „Kikini dani“ biće održana u narednom periodu kao i dodela nagrada u skladu sa epidemiološkim merama. Program Udruženja distrofičara podržali su Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, Grad Užice, Dunav osiguranje i JKP „Bioktoš“.

O nagrađenima i dodeli priznanja i nagrada u okviru „Kikinih dana“ pisali smo i ranijih godina.

O aktivnostima udruženja za UžiceMedia ranije je govorio Čedomir Cicović iz Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga.

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -