Milovan Mikica Vesnić trku Šampionata Evrope na brdskim stazama (FIA EHCC) u Nemačkoj završio na trećem mestu. Naredni nastup je u julu u Italiji. „Pet podijuma i drugo mesto u generalnom plasmanu je veliki uspeh, trudiću se da u jakom tempu odvezem i drugi deo takmičarske godine“, kaže srpski as.

Proslavljeni srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić odvezao je još jedan trkački vikend FIA Šampionata Evrope na brdskim stazama. On je vozio na stazi Glasbahrenen u Nemačkoj, gde je zauzeo treće mesto.

Velika nagrada Nemačke označila je polovinu sezone ovogodišnjeg šampionata, a naš as je u svakoj trci bio na podijumu i trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu.

“Dao sam sve od sebe na veoma zahtevnoj stazi u Nemačkoj, ali jednostavno nije moglo bolje. Prvi put sam ovde, i trebalo je pronaći pravo setovanje automobila. Dva kilometar dugi vijugavi i uski deo staze nam nije odgovarao i tu sam gubio mnogo vremena. Miljolo i Dovljak su bili na visini zadatka i iskreno im čestitam“, rekao je Vesnić.

Milovan Vesnić na jednoj dodeli nagrada (Foto: Press tim Vesnić)

„Posle intenzivnog tempa i dugačkih putovanja, pred nama je kraći odmor od tri nedelje pre finala sezone. Videćemo da li je moguće još nešto doraditi na automobilu kako bi bili još konkurentniji. Pet podijuma i drugo mesto u generalnom plasmanu je svakako veliki uspeh i trudiću se da u jakom tempu odvezem i drugi deo takmičarske godine“.

Vesnić i njegova ekipa, kao jedini predstavnici Srbije u šampionatu Evrope, sledeći nastup imaće u julu u Italiji, a zatim slede trke u Poljskoj, Švajcarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Milovan Vesnić u Češkoj – Kalendar takmičenja:

26-28.04. Austrija
10-12.05. Španija
17-19.05. Portugal
31-02.06. Češka
14-16.06. Nemačka
12-14.07. Italija
26-28.07. Poljska
16-18.08. Švajcarska
30-01.09. Slovenija
13-15.09. Hrvatska

Pogledajte i druge tekstove iz sportaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -