Pobednik prve trke TCR Istočna Evropa na Grobniku je Milovan Vesnić! On je, posle osvojene pol-pozicije, briljantno odvezao ceo sprint i stigao do prve pobede u sezoni.

Poynati užički sportista, u automobilizmu kaže da je ovoga puta sve bilo u redu, a da je i pored visoke temeprature uspeo da ostvari dobro vreme.

– Najzad je automobil radio kako treba. Imao sam dobar ritam u dosadašnjem toku vikenda. Veoma je visoka temperatura na stazi, a Grobnik baš i ne leži audiju, ali sam ipak uspeo da napravim dobro vreme, – osvrnuo se Vesnić na osvajanje pol-pozicije.

Pobeda nije bila laka, tokom čitave distance naš as je imao za vratom trkača u istom „audiju RS3 LMS“ kakav je njegov. Na stazu je izlazilo i sigurnosno vozilo, pa se prednost koju je gradio tokom prvog dela trke istopila, ali je odoleo napadima.

-Trku sam poveo od starta. Veoma sam vodio računa o gumama i kočnicama na svim mestima gde se posebno troše, a bio je i zaista dobar tempo. Celu distancu sam odvezao onako kako sam i zamislio,- zadovoljan je naš as.

– Što se sutrašnje trke tiče, biće veoma teško, jer je staza preuska za naše automobile i mogu samo da se nadam da će neko ispred mene da pogreši. Sreća će biti bitan faktor u drugoj trci i neću ništa da prognoziram, ali ću sigurno dati sve od sebe, kao i uvek. Lepo bi bilo da svi završimo trku, – rekao je Vesnić.

Sa probnne vožnje, automobliski as Milovan Vesnić (Foto: Pres služba M. Vesnića)

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -