Planirano je da se program emituje svako veče od 25. do 29. avgusta 2020, na Youtube kanalu Filmart-a u terminu od 21.00, a kompletan program će biti dostupan publici do 30. avgusta 2020.

U okviru ovog programa biće prikazano 15 izabranih filmova snimljenih tokom kampa Interakcija (#Docs). Projekcijama filmova prethode kratki video-razgovori (#Talks) bivših učesnika Interakcije i Interdoka u okviru kojih mlade filmadžije iz celog sveta razgovaraju o filmskoj industriji u doba krize, o mestu dokumentarnog filma u njihovim zemljama, kao i o sopstvenom iskustvu koje nose sa Interakcije i Interdoka i sličnih edukativnih programa.

U programu (#Talk) učestvuju uspešni mladi filmski stvaraoci iz celog sveta: reditelji Anhel Linares (Meksiko), Efim Graboj (Izrael), Inma de Rejes (Škotska), Hristo Tomi (Indija), Pablo Radice (Argentina), producenti Čarna Vučinić (Srbija), Matija Drniković (Hrvatska) i Tan Si En (Singapur), montažeri Dorota Ros (Poljska) i Lorenco Mora Salazar (Kostarika), kao i Sebastijan Pena Eskobar, reditelj i producent iz Paragvaja, Kamal el Malah reditelj, montažer, producent iz Egipta i Ioana Turkan, rediteljka i snimateljka iz Rumunije.

Podsećamo, stvaraoci iz čitavog sveta boravili su prošle godine u našem kraju po 14. put, a organizator Interakcije je bio Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege.

Sa jednog od ranijih okupljanja (Foto: Filmart)

Tokom sedmodnevnog boravka prošle godine u Čačku, Ivanjici i Užicu, petnaest učesnika kampa Interakcija iz Argentine, Nemačke, Indije, Poljske, Rusije, Brazila, Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, podeljeni u tri ekipe, pod supervizijom Efima Graboja, reditelja iz Izraela, snimili su tri dokumentarna filma na temu Svakodnevni rituali.

Mladi stvaraoci iz sveta boravili su i tokom 2018. godine u našem kraju, pogledajmo kako je tada izgledalo na Interakciji.

- Advertisement -