Međunarodni sajam turizma 43. po redu, biće održan u Beogradu, spada u najznačajnije turističke manifestacije u zemlji i regiji, a predstaviće se dostignuća savremene turističke privrede, posetiocima će biti prezentovane ponude o zanimljivim i interesantnim putovanjima, izletima, godišnjim odmorima…

Međunarodni sajam turizma će ove godine biti i u znaku Srbije koja se u poslednje vreme polako ali sigurno pozicionira i postaje nezaobilazna destinacija na Balkanu. Nude se razni sadržaji za za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu, a ako ovome dodamo i tradicionalno gostoprimstvo, pa i to da su mnogi zbog pandemije koronavirusa u protekle dve godine okrenuli domaćim destinacijama i sadržajima i pronašli neku od zanimljivih destinacija u svojoj zemlji.

Pored tradicionalno aktuelnih morskih destinacija, letnji turizam je poslednjih godina svoje mesto ustupio i zimskom, planinskom turizmu, koji svojom ponudom prirodnih lepota, čistog vazduha i brojnih kulturnih, gastronomskih i aktivnih tura izaziva pažnju turista, pa otuda i ovogodišnji slogan ,,Između planina i mora“.

Posetioci će imati priliku da izaberu putovanja prema svojim afinitetima: porodična putovanja, putovanja za mlade, daleke destinacije, koje mogu odabrati iz ponude: Grčke, Turske, Crne Gore, Egipta, Bugarske, Rusije, Severne Makedonije, Tunisa, Rumunije,Slovačke, Mađarske, i Srbije svakako.

Međunarodni sajm turizma okupiće mnoge poslenike turističke privrede a po prvi put nastupa Malezija sa svojom bogatom turističkom ponudom.


Međunarodni sajm turizma i nastup Zlatibora

Na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu učestvuju i turistički poslenici iz užičkog kraja koji će se predstaviti zajedničkiu okviru Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija, u hali 4, beogradskog sajma.

Zlatibor, uživanje u prirodi (Foto: Iz arhive Užicemedia)


Među njima je Turistička organizacija „Zlatibor“ koja će posetiocima predstaviti svoju turističku  ponudu za predstojeću prolećnu i letnju sezonu, a posetioci će imati priliku da se posete i pogledaju ponude sva četiri sajamska dana u Beogradau.


Turistička organizacija Zlatibor će iskoristiti priliku da predstavi nove sadržaje, objekte, značajne lokalitete, kao i manifestacije kojima će ulepšati boravak gostiju na Zlatiboru.

Radno vreme sajma radnim danima od 10:00 do 19:00 i nedeljom od 10:00 do 18:00 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti po sledećim cenama:

  • pojedinačne 400 dinara
  • grupne ulaznice 300
  • grupna ulaznica za đake i studente 300 dinara
Banjska stena  Vidikovac na Tari (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom marta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije tokom marta u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -