Pravo učešća na Završnom mastersu imali su igrači koji su na šest masters turnira odigranih u ovoj sezoni ostvarili najbolje rezultate. Za takmičenje u Novom Sadu izborilo se 11 igrača koji su se nadmetali u disciplini 9ball. U veoma oštroj konkurenciji pobedio je Haris Trtovac, član Bilijar kluba „262“ iz Novog Pazara. Drugi je bio Miljan Todorov iz beogradskog kluba „Champions“, dok je Lazar Kostić zauzeo treće mesto.

Budući jedan od nosilaca, Lazar Kostić je bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu savladao je Jovana Jovanovića, člana Bilijar kluba „Profesional“ iz Beograda, dok je u četvrtini finala bio bolji od Nikole Pecelja iz beogradskog kluba „Pocket“. U polufinalnom meču, u veoma neizvesnom dvoboju, izgubio je od Miljana Todorova sa 9:8. Novoosvojeni bodovi bili su dovoljni da trinaestogodišnji Užičanin ponovi uspeh iz prethodne godine i osvoji titulu prvaka Srbije za juniore do 17 godina.

Lazar Kostić, član Bilijar kluba „Masse“ iz Užica (Foto: Privatna arhiva)


Treba istaći da je ova sezona bila veoma uspešna za užički bilijar. Lazar Kostić je učestvovao na Prvenstvu Evrope za juniore do 17 godina u Veldhovenu u Holandiji, dok je Ljubiša Vranešević, kapiten Bilijar kluba „Masse“, u seniorskoj konkurenciji ostvario odličan rezultat i zauzeo treće mesto na nedavno završenom državnom prvenstvu, piše portal Pasaž.

Lj. T. K.

- Advertisement -