Krivične prijave podneli pripradnici policije zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda i krađe, dvojici muškaraca, iz Užica i Priboja. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog Užičanina oduzela 1.789 boksova cigareta, čija se vrednost procenjuje na oko 7.156.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su B. R. (56) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i krađa.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, na više lokacija, pronašla i oduzela 1.789 boksova cigareta bez akcizne markice i dokaza o poreklu, čija se vrednost procenjuje na oko 7.156.000 dinara.

Pronađeno je i pet rigova sa 66 grafičkih kartica i pratećom opremom, koji služe za rudarenje kriptovaluta, kao i tri mobilna telefona. B. R. je, kako se sumnja, protivpravno koristio električnu energiju za napajanje uređaja za rudarenje i ostale kućne aparate i na taj način oštetio Elektrodistribuciju Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Policija Užice (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Krivične prijave – Zbog sumnje na tešku krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u ovom gradu protiv muškarca iz Priboja (36), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri teške krađe, kao i krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platne kartice.

On se sumnjiči da je, tokom oktobra i novembra prošle godine, u jednoj lekarskoj sobi u Opštoj bolnici Užice, obio ormariće i iz torbi lekara ukrao novčanike sa novcem, ličnim dokumentima i bankovnim karticama.

Takođe je, kako se sumnja, na bankomatu u Užicu, sa jedne kartice podigao 50.000 dinara, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Užički policajci (Foto: N.T. Arhiva UžiceMedia)

Konkurs otvoren do 7. maja

Podsećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Konkurs je otvoren od 24. aprila do 07. maja 2023. godine, a u školskoj 2023/2024. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo.

- Advertisement -