Užička policija za tri dana, koliko je trajala akcija, otrkila preko 550 prekršaja, najviše sankcionisanih zbor prekoračenja brzine. Bilo je i onih koji su vozili pod dejstvom alkohola i droge, a jedna vozač je na ograničenju od 60 vozio 138 kilometara na čas.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u centralnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 23. do 26. marta, otkrili su ukupno 554 prekršaja.

Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine – 210, potom nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 132, a zatim i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokomvožnje – 24, dok je za volanom zatečeno 37 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojica pod dejstvom narkotika.

Užička policija podnela prekršajnu prijavu zbog brze vožnje

Policija je na putu Užice-Zlatibor zaustavila vozača (35) automobila „bmv“ koji je vozio brzinom od 138 kilometara na čas na deonici puta gde je ograničenje 60 i protiv njega je podneta prekršajna prijava.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i savesni i striktno poštuju sve saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge, saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu.

Autoput „Miloš Veliki“ (Foto: Arhiva UžiceMedia)

U prehodnoj akciji sankcionisano preko devet hiljada vozača

A u prethodnoj akciji, početkom marta, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave saobraćajne policije u akciji pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), otkrili su 11.562 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 383 prekršaja nepropisnog prevoženja dece u vozilima.


Akcija je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, sankcionisano je 9.216 vozača i 2.346 putnika u vozilima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.


Takođe, sankcionisano je čak 137 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima. Tokom trajanja ove akcije pripadnici Uprave saobraćajne policije kontrolisali su 70.497 vozila i otkrili ukupno 30.082 različita prekršaja.

- Advertisement -