Kriva Reka – Povodom obeležavanja Svetske nedelje novca, u Osnovnoj školi „Milivoje Borović“ realizovan je javni čas kao uvod u projekat „Škola novca za osnovca“ sa ciljem uvođenja i razvoja finansijske pismenosti učenika osnovnih škola.

– Projekat „Škola novca za osnovca“ realizuje se u osnovnim školama širom Srbije u kojima đaci uče o štednji, ulaganjima, odgovornoj potrošnji, odnosu cene i kvaliteta robe i usluga. Naš plan za ovu školsku godinu je da pored brojnih radionica koje se realizuju u okviru ove teme isplaniramo i projektnu aktivnost koja će unaprediti preduzetništvo u našoj školi, – istakla je bibliotekarka i učiteljica u obogaćenom jednosmenskom radu Ivana Jovanović.

Ribničko jezero na Zlatiboru (Foto: N.Tošić/UžiceMedia)

Kriva Reka: Deca u Osnovnoj školi dobila su informacije o osnovnim delatnostima rada Turističke organizacije „Zlatibor“, čime se bave, šta čine da unaprede turizam ovog kraja, a inače imaju ima dugogodišnju saradnju sa školama na teritoriji opštine Čajetina.

Predstavljen je i rad Inovacionog Biznis Centra sa ciljem podsticanja inovativnih, naučnih, preduzetničkih ideja kako bi se za decu na zanimljiv način, osmislile prigodne aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi projekta „Škola novca za osnovca“.

– Već nekoliko godina unazad učestvujemo na „Eko vašaru“ u organizaciji Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine. Ovaj vid saradnje je odličan način da uz dobro planirane aktivnosti osmislimo kvalitetne upotrebne proizvode koje ćemo ponuditi na pomenutom „Eko vašaru“ a najprodavanije proizvode unaprediiti i pokušati da ih u nekom narednom periodu plasiramo na odgovarajuće tržište.

Zarađenim novcem bismo kupili potrebna nastavna sredstva, sportske rekvizite… Na ovaj način učenike uključujumo u proces reciklaže, cirkularne ekonomije i razvijamo njihove preduzetničke kompetencije, – dodala je bibliotekarka i učiteljica u obogaćenom jednosmenskom radu Ivana Jovanović, a navedeno je u informaciji Info centra Turističke organizacije „Zlatibor“.

Sa jedne od ranijih aktivnosti učenika OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini (Foto: Eko škola)
- Advertisement -