„Da šume bude više!…“ akcija pošumljavenja orgnizovana u Osnovnoj školi „Miodrag Milovanović Lune“, odazvali se učenici i nastavnici. Zasađene sadnice hrasta i jasena.

Zasađeno je 35 sadnica hrasta i jasena u dvorištu Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“, u mestu Karan u okolini Užica, u okviru akcije pošumljavanja „Da šume bude više! Da se lepše diše!“, saopštila je SBB fondacija.

SBB fondacija će tokom ovogodišnje akcije u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u više osnovnih škola u više gradova Srbije zasaditi oko 1.300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća.

„Hvala SBB fondaciji što nam je donirala sadnice hrasta i jasena. Mi smo došli na ideju da sadnja bude danas, na Svetski dan šuma i želimo ovom prilikom da podignemo svest kod naših učenika i da zasade sadnice u naše dvorište koje imamo nameru da uređujemo i dalje“,- izjavila je direktorka Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“ u Karanu, Vera Simić.

Učesnici akcije pošumljavanja u Karanu (Foto: SBB fondacija)

Uporedo sa akcijom pošumljavanja, SBB fondacija poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba zajedno sa BEFT-om i iz donacija GIZ-a, E3 International i Cifor-Icrafa.

Pozivamo sve gradove, opštine i organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na: mailtim@neprljajnemasizgovor.rs kako bi dobili sadnice na poklon i tako doprineli svojoj okolini, navedeno je u saopštenju SBB fondacije.

Inače, da podsetimo, društveno odgovorna kompanija SBB praktikuje da redovno organizauje i druge akcije, poput pošumljavanja, ali i uređenja gradova i školskih prostora. A kako je jedna takva aktivnost protekla ranije u Užicu, kada je sprovedena kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i akcija čišćenja kojom su organizatori pokušali da približiee značaj očuvanja životne sredine Užičanaima, posebno mladim ljudima. Učesnici akcije, učenici i studenti, predstavnici lokalne samouprave, svako na svoj način dali su lični doprinos kako bi se popravilo stanje u gradu u ovoj oblasti.

- Advertisement -