Gradska većnica za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Nada Jovičić rekla je da je cilj konkursa unapređenje zaštite životne sredine kroz smanjenje ukupne količine otpada koji se deponuje na deponiji „Duboko“ što znači produžetak njenog veka i podsticaj cirkularne ekonomije, selekcija i reciklaže otpada.

Pomenuti projekti su uvod u primarnu selekciju otpada koju će Užice realizovati naredne godine, dodala je ona na konferenciji za štampu povodom objave poziva.

Specifičan cilj projekta je dobijanje inovativnih rešenja i ideja za primarnu selekciju, reciklažu otpada i povećanje ukupne količine selektovanog otpada u našem gradu, – navela je Jovičić koja je uputila poziv udruženjima i organizacijama civilnog društva da učestvuju na kon kursu za koji je opredeljeno 300.000 dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine. Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar ove godine.

Nada Jovičić, gradska većnica za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost

Komisija koju će imenovati gradonačelnik trebalo bi do 20. oktobra da odluči o predlozima koji su dobili sredstva. Ove godine grad Užice je opredelio 26 miliona dinara za ekologiju od čega 15 miliona dinara za projekte energetske efikasnosti.

- Advertisement -