Nikola Spasić, vlasnik je najlepšeg užičkog dvorišta, po odluci Komisije za sprovođenje nagradnog Konkursa za izbor najlepšeg dvorišta za 2022. godinu. Na takmičenje se ove godine prijavilo 17 učesnika, u kategoriji najuređenije dvorište oko višeporodičnih stambenih objekata nije dodeljena nagrada, jer nije bilo prijavljenih.

Nagrađeni:

Nikola Spasić, Nadežda Milovanović, Snežani Šestović i Snežana Ristanović

Prvo mesto u kategoriji privatno dvorište osvojio je Nikola Spasić, drugopolasirana u ovoj kategoriji je Nadežda Milovanović, čije se dvorište nalazi u Ulici Stanoja Glavaša. Treće mesto pripalo je Snežani Šestović, za dvorište u naselju Gaj.

Snežana Ristanović, nagrađena u kategoriji najlepši balkon (Foto: Grad Užice)

U kategoriji najlepši balkon (terasa) nagrađena je Snežana Ristanović iz Ulice Dimitrija Tucovića.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 17 prijava za najlepše uređeno privatno dvorište i najlepši balkon (terasu), dok u kategoriji najuređeniji prostor (dvorište) oko višeporodičnih stambenih objekata nije bilo prijavljenih učesnika.

Kako su organizatori takmičenja najavili dodela nagrada održaće se u drugoj polovini avgusta u svečanoj sali Gradske kuće, o čemu će dobitnici nagrada biti blagovremeno obavešteni. 

Sredstva za nagrade u svakoj kategoriji kao i prethodnih godina obezbeđena su u Budžetskom fondu za zaštitu životne sredine Grada Užica.

Možda ovo takmičenje treba više medijski promovisati, obezbediti značajnije nagrade, kako bi ubuduće bilo više prijava, jer smo sigurni da u Užicu ima itekako lepih dvorišta i balkona (terasa).

Izbor najlešeg dvorišta ranijih godina

Podsećamo, i ranijih godina takmičenje za izbor najlepšeg dvorišta organizovano je na području grada Užica. Tako je po odluci stručne komisije najuređenije dvorište u 2020. godini imala Užičanaka Dragica Delić, drugo mesto pripalo je Gordani Bradonjić, iz Sevojna, Gaj, a treće Zorici Milanović iz Gorjana.

Najlepše dvorište na teritoriji grada Užica u 2018. godini po mišljenju građana je bilo je dvorište Ivane Mlađenović.

Više fotografija pristiglih na takmičenje na FB stranici i Instagramu UžiceMedia.

Nadežda Milovanović je osvojila drugo mesto – privatno dvorište (Foto: Grad Užice)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -