Koncert i predstava, u Užicu u utorak: ponovo nastupa popularna grupa koju nazivaju kraljevi sevdaha, a u pozorištu predstava u kojoj igraju: Igor Borojević, Bojana Zečević, Vanja Kovačević, Divna Marić, Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović i Tijana Karaičić Radojičić.

Koncert „Mostar Sevdah Reunion

Grupa „Mostar Sevdah Reunion“, koje još nazivaju i kraljevi sevdaha, odžraće koncert u Gradskom kulturnom centru 14. februara, sa početkom u 21:00 čas.

„Mostar Sevdah Reunion“ je grupa umetnika koji dele istu strast. Neki bi mogli kažu da žive za sevdah i da bi to mogao biti jedini uzrok njihovog postojanja. Dekodiranje i predstavljanje ove preko 400 godina stare tradicionalne muzike iz Bosne i Hercegovine je težak zadatak sa kojim se treba nositi. Uprkos svim preprekama, MSR je nastavio.

Pioniri sevdaha 21. veka „Mostar Sevdah Reunion“ nedavno su objavili jednu od najemotivnijih pesama pod nazivom „Kad muzika stane“ posvećenu preminulom pevaču Milutinu Sretenoviću Sreti.

Nakon njegove smrti, bend je na osnovu telefonskog snimka i Sreti u čast, objavio pesmu „Kad muzika stane“. Ova pesma, u Šestićevoj produkciji, se može naći na youtube kanalu Snail Recordsa.

Sreta je umro nakon koncerta u Makarskoj avgusta 2021. i od tada bend nije uživo ni jednom nastupao, već se posvetio samo studijskom radu. Ovo je prva pesma koja je naprvljena posle tog perioda i predstavlja novi početak i novu koncertnu sezonu benda „Mostar Sevdah Reunion“.

Karte u pretprodaji možete kupiti od utorka 31. januara u klubu Gradskog kulturnog centra. Cena za prvih 100 karata je 1.000 dinara, drugih 200 karata će koštati 1.250 dinara, a ostale karte će moći da se kupe po ceni od 1.500 dinara.

Predstava „Mesec (dana) na selu“

Predstava „Mesec (dana) na selu“, Ivana Sergejeviča Turgenjeva, u režiji Milana Neškovića, biće izvedena u utorak, 14. februara, u 20:00 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Dramaturgiju potpisuje Jelena Mijović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Biljana Grgur, muziku Ignjat Milićević.

U predstavi igraju: Igor Borojević, Bojana Zečević, Vanja Kovačević, Divna Marić, Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović i Tijana Karaičić Radojičić.

Pored teksta koncert i predstava tu su i aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -