Naslovna Ključne reči KAD NE ZDRAVO UDAHNEŠ

Ključna reč: KAD NE ZDRAVO UDAHNEŠ

APEL ZA BEZBEDNU Grejnu sezonu u Užicu

Zimski period karakteriše povećanje broja požara na građevinskim objektima, a razlozi su brojni, loše instalacije, nepažnja, neočišćeni dimnjaci, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora.

DA LI SE DIŠE U UŽICU? Smog i magla guše grad...

Kada krene zima društvene mreže su preplavaljene slikama smoga, dima i magle. A Užice tu prednjači, često se zna naći pri vrhu liste prekomerno zagađenih gradova Srbije. Rekla je Užičanka o svom gradu. Većina građana deli isto mišljenje.

PREPORUKE građanima Kada je povećano zagađenje vazduha

Ovih dana, a posebno juče, vazduh u Užicu, prema merenjima kada su u pitanju PM10 čestice bio je zagađen i imao je vrednost 130 mikrograma po metru kubnom. Kada je reč o PM2.5 česticama vazduh je jako zagađen i izmereno je 121, a dozvoljeno je 110 mikrograma.

PREKO 25 MILIONA ZA PRAĆENJE KVALITETA VAZDUHA Obezbedilo Ministarstvo za zaštitu...

Ministarstvo za zaštitu životne sredine dodeliće 25,5 miliona dinara za potrebe praćenja kvaliteta vazduha u 2021. godini. Sredstva će dobiti i Zavod za javno zdravlje Užice.

ZA SMANJENJE AEROZAGAĐENJA Energetska efikasnost i ulaganja GRADA UŽICA

Problem aerozagađenja je veliki i direktno se odnosi na povezanost zdravlja i životne sredine. Merama i ulaganjima Grada uticaće se da postavljeni ciljevi Planom kvaliteta vazduha za Užice do 2023. godine budu i realizovani. Važno je insistirati i na pojačanom radu inspekcijskih i komunalnih službi ne samo zbog aerozagađenja već i kompletne zaštite životne sredine.

Dr Milutin Đuričić AEROZAGAĐENJE UŽICA ZAHTEVA SISTEMSKI PRISTUP

Među glavne aerozagađivače centralne gradske zone Užica mogu se ubrajati emisije kotlarnica i individualnih kotlarnica i ložišta, motornih vozila, kao i nepovoljni metereološki uslovi i veoma česta pojava temperaturnih inverzija uz visok atmosferski pritisak, - ističe dr Milutin Đuričić navodeći i primere iz sveta za rešavanje problema i smanjenje aerozagađenja.

ZELENI POJAS U UŽICU PROTIV AEROZAGAĐENJA

Za dve godine biće pošumljeno oko 14,5 hektara kako bi se dugoročno uticalo na smanjenje aerozagađenja. Pored pošumljavanja Grad Užice preduzima i druge mere za poboljašnje kvaliteta vazduha.

EKO KONTROLOR Aerozagađenje i leti slabi imunitet

Ove godine u fokusu su bolesti disajnih organa isprovocirane virusnim infekcijama. Ishod lečenja u velikoj meri zavisi od stanja sluznica disajnih organa i imunskog sistema. Ako organizam mora da se bori sa aerozagađivačima smanjuje se njegova odbrambena sposobnost od infekcija, - ističe dr sci med dr Gordana Kovačević, internista - alergolog i klinički imunolog Opšte bolnice Užice.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE