Kazna za brzu vožnju – Po hitnom prekršajnom postupku izrečena kazna rada u javnom interesu od 240 sati, novčana kazna od 220.000 dinara, kazna od 25 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedne godine, a za druge prekršaje i novčana kazna od 40.000 dinara.

Ovih dana u užičkom kraju na putnim pravcima prema planinskim centrima Zlatiboru i Tari gužve. Neki od vozača su baš nisu marili za propise i ograničenja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu podneli su prekršajnu prijavu protiv vozača (54) iz Beograda koji je vozeći „BMW“ učinio niz saobraćajnih prekršaja.

Njega je zaustavio presretač dok je u Čajetini vozio „BMW“ brzinom od 140,2 kilometra na čas na delu puta gde je ograničenje 60, dok se na Zlatiboru kretao brzinom od 125,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 80.

Takođe, ovaj vozač je u mestu Smiljanski Zakosi pretekao putničko vozilo na mestu gde je to zabranjeno, a zatim je u mestu Vodice vozio brzinom od 161,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje brzine 60 i na taj način učinio prekršaj nasilnička vožnja.

Kazna za brzu vožnju: Vozaču je u hitnom prekršajnom postupku za dva prekršaja izrečena kazna rada u javnom interesu od 240 sati, novčana kazna od 220.000 dinara, kazna od 25 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedne godine, dok mu je za ostala dva izrečena novčana kazna od 40.000 dinara i devet kaznenih poena, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova iz Užica.

Policija Užice (Foto: Arhiva UM)

Podsećamo, nedavno smo pisali da je saobraćajnica od Užica prema Zlatiboru jedna od opasnijih, jer je u poslednjih pet godina 10 osoba izgubilo život, a najčešći uzroci svakako jesu neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Od početka ove godine na deonici puta Užice-Zlatibor evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda, a jedna osoba je poginula.

U redovnim i pojačanim kontrolama, na deonici državnog puta Užice-Zlatibor, od početka godine saobraćajna policija otkrila je 6.456 vozača koji su počinili prekršaje.

Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine – 4.099, a potom i nepropisnog preticanja – 948 i nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 275. Policija je za volanom zatekla 177 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, podaci su užičkog MUP-a.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -