6. jul

Vaučeri nestali za dva sata

Narodski rečeno „planula“ treća tura vaučera za odmor u Srbiji posle samo dva sata od početka prijema prijava, kao što je to uostalom bilo i tokom ranijih podela.

Građani su na šalterima 1.307 pošta u Srbiji predavali popunjene prijave, uz prateću dokumentaciju, a oni najbrži su i uspeli da dođu do vaučera i obezbede letovanje, uz popuste, u nekim od objekata u planinskim i banjskim centrima Srbije.

5. jul

Odmor u Srbiji uz pogodnosti vaučera

Ukoliko se odlučite da odmor provedete u Srbiji, možete iskoristiiti pogodnosti vačučera. Resorno ministarstvo obezbedilo je 150 miliona dinara za dodatnih 30.000 vaučera, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Prema ranijem planu tokom ove godine trebalo je da bude podeljeno 100.000 vaučera, ali je u maju podeljeno dodatnih 20.000, pa sa ovim novim, najavljenim početkom jula, ta brojka će iznositi ukupno 150.000 vaučera.

Interesovanje građana je veliko i prema raspoloživim podacima oni nestanu za nekoliko sati od puštanja u opticaj.

Prilikom najave dodatnih vaučera ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić nije precizirala kada će početi podela novih vaučera.

Za korišćenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju više od dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji, a destinacije koje najviše privlače domaće turiste su Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, te banje, Vrnjačka Banja, Sokobanja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Zlatibor, Ribničko jezero (Foto. N. Tošić UžiceMedia)

Vaučere mogu koristiti:

  • korisnici prava na penziju;
  • nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade);
  • korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita;
  • korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje; 
  • radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno;
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od

70.000 dinara mesečno;

  • korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu;
  • nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bavi isključivo poljoprivredom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službeni glasnik RS“, br. 41/09 i 10/13 – dr.zakon i 101/16),
  • studenti.

Neophodno je prvo rezervisati smeštaj kod ugostitelja sa objavljene liste, a vaučeri se koriste za plaćanje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera. Neophodno je rezervisati najmanje pet noćenja. Svaki vaučer vredan je 5.000 dinara.

A kakva je situacija sa vaučerima bila protekle godine, više na UžiceMedia.

Jedan od parkova u Vrnjačkoj Banji (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -