Užički SSP apeluje da se put sanira u što kražem roku, jer kako navode, najbolje svedoče slike „puta u odličnom stanju“ prema Domu za stare, prepunog rupa u tolikom broju da je brzina vozila smanjena i da se čeka na red u mimoilaženju da se ne bi oštetila vozila.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice apeluje na nadležne da poprave put prema Zabučju u najkraćem mogućem roku po svim sigurnosnim procedurama da bi bio bezbedan za saobraćaj. Oni u saopštenju navode:

„Na naše primedbe u vezi problema građana Zabučja, kojima je ukinuta linija javnog prevoza i koji se žale na katastrofalno stanje puta, ovog sve prostorno velikog i sve naseljenijeg gradskog i prigradskog područja dobili smo odgovor od lokalne samouprave da je put u odličnom stanju, a da ponovno uvođenje linije gradskog prevoza čak i mini busa nije moguće, zbog uključenja s magistrale i samog nagiba trase.

Zato ponovo podsećamo lokalnu samoupravu da je do izgradnje magistalnog puta, tom trasom tekao nesmetano kompletni saobraćaj prema Zlatiboru i Crnoj Gori bez ikakvih problema, uključujući i teško opterećene kamione i autobuse za sve usputne lokalne, međugradske i međurepubličke linije.

Što se tiče kvaliteta puta, najbolje svedoče slike „puta u odličnom stanju“ prema Domu za stare, prepunog udarnih rupa u tolikom broju da je brzina vozila smanjena i da se čeka na red u mimoilaženju da se ne bi oštetila vozila.

Zato apelujemo na nadležne, da se put u najkraćem mogućem roku uradi po svim sigurnosnim procedurama da bi bio bezbedan za saobraćaj i da se građanima Zabučja ponovo uvede redovna, mini bus linija javnog prevoza, jer oni nisu građani drugog reda, njihova deca idu u gradske škole i roditelji nisu dužni da izlaze s posla da bi ih vozili ili vraćali u školu, građani idu na posao, a stariji sugrađani ako nema ko da ih vozi prinuđeni su da koriste preskupu taksi službu.

Takođe apelujemo da se konačno prikupi rizla bačena još tokom zime, na strmim ulicama jer se po njoj sada klizaju i vozila i pešaci, što takođe utiče na bezbednost saobraćaja“, apeluje užički SSP.

Foto naslovna: SSP Užice

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti politikeputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -