Jovan Gogić autor je nagrađene pesme „Kao prvo zasadi drvo“ na literarnom konkursu Portala „Užicemedia“, čiji je cilj da se čuje glas mladih iz naše lokalne zajednice, da bude podstrek za aktivnije uključivanje u razne ekološke aktivnosti.

Komisija, u čijem sastavu su bile dve novinarke i jedna profesorka srpskog jezika, donela je sledeću odluku:

Prvo mesto osvojio je Jovan Gogić, učenik „Prve osnovne škole kralja Petra Drugog“ iz Užica, za pesmu pod nazivom „Kao prvo zasadi drvo“.

Kao prvo, zasadi drvo

Najveća je slad
Kad sedneš u hlad.
Najveća je sreća
Igra kod drveća.

Svako drvo dušu ima
I daje je nama svima.
Svako drvo nežno diše
I šapuće tiho, tiše:

„Sadite nas puno više,
Želimo i mnogo kiše,
Svaka naša krošnja mala
reći će vam: ,“Deco, hvala!“

Drugo mesto na Konkursu „Moj zeleni svet“ je osvojila Teodora Miković, učenica Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“ iz Ribaševine, za rad pod nazivom „Priroda je nama sve“.

Treće mesto je osvojila Milica Vukašinović, učenica Osnovne škole „Nada Matić“ iz Užica, za rad na temu „Moj zeleni svet“.

Pošto je na raspisani Konkurs „Moj zeleni svet“ ove godine stigao značajan broj radova komisija je donela odluku da pohvali još tri rada užičkih osnovaca: Nevene Jovičić, učenice Osnovne škole „Aleksa Dejović“ iz Sevojna, kao i radove Nine Domanović i Staše Stešević, obe učenice Osnovne škole „Nada Matić“ iz Užica.

Cilj Konkursa „Moj zeleni svet“ je da se čuje glas mladih iz naše lokalne zajednice, da bude podstrek za aktivnije uključivanje u razne ekološke aktivnosti i ekološke akcije koje se organizuju na području Grada Užica.

Inače, Konkurs je raspisan u okviru projekata „VOLIM I ČUVAM GRAD/SELO“, koji realizuje portal „Užicemedia“.

Zahvaljujemo se svima na učešću na Konkursu, uz poziv na dalju saradnju.

Kanjon Đetinje, imamo blago, treba da ga čuvamo (Foto: N.Tošić/Užicemedia)

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti ekologijeputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -