Na otvaranju izložbe posetiocima su se obratili u ime Galerije Andrijana Andrijašević kao i učesnici izložbe, koji su posetiocima približili sam koncept svog izlagačkog programa. Izloženi radovi delo su troje diplomiranih akademskih umetnika: Dražena Milića iz Trebinja, Jelene Tijanić Savić iz Užica i Marije Stanojlović iz Pančeva.

Prva dva autora ovom prilikom svoj rad i talenat prikazuju kroz slike a treća autorka kroz skulptorski medijum. Draženove slike su ekspresivni pejzaži hercegovačkog podneblja snažne energije i masivnih poteza četke. Jelenine slike su romantičnog karaktera, jarkih boja i poletne atmosfere.

Treći segment, balans između slika, čine izložene skulpture o čijem koceptu sama autorka kaže da je „izraz trodimenzionalnosti, kroz skulpturno sagledavanje sveta,“ kao i „proučavanje kompozicije u kojoj dve ili više skulptura komuniciraju u međusobnoj priči.“

Sa otvaranja izložbe „Tri priče“ na Zlatiboru (Foto: Turistička organizacija „Zlatibor)Govereći na otvaranju, umetnici su se posebno zahvalili Opštini Čajetina, kao i zaposlenima u Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ i Galeriji Kulturnog centra sa kojima su imali veoma dobru komunikaciju u pripremanju ove izložbe. Istakli su i veoma dobre uslove za izlagače u prema njihovim rečima jednoj od najmodernijih galerija u Srbiji.

Izložbu pejzaža i figuralnih motiva posetioci mogu videti do 11. juna 2021. godine. Galerija je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u periodu od 10:00 do 17:00 časova.

Dodajmo da je izložba otvorena uz epidemiološke mere predostrožnosti.

Detalj sa izložbe u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor (Foto: TO „Zlatibor“)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -