Užički Gradski kulturni centar organizuje izložbu fotografija i reprodukcije radova pod nazivom “Gustav Klimt – Rađanje moderne”. 

Gustav Klimt, umetnik čiji su Tragovi stvaralaštva najprisutniji u Beču, imao je velikog uticaja na period oko 1900. godine zajedno sa svojim savremenicima Jozefom Hofmanom, Otoom Vagnerom, Jozefom Marijom Olbrihom, Ričardom Gerstlom, Egonom Šileom i Oskarom Kokoškom.

Ove godine navršava se 100 godina od smrti ovog velikog umetnika čija dela predstavljaju jedinstveni umetnički odraz stvaralačkog puta od vremena carske arhitekture historizma do početaka apstrakcije.

Gost na otvaranju izložbe biće Adrien Feix, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.

Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 5.decembar u 19 časova u holu GKC-a.

Grupa Orthodox Celts stiže u Užice

Na turneji povodom 20 godina od izlaska legendarnog albuma Green Roses, grupa Orthodox Celts stiže u Užice, na koncert u Gradski kulturni centar.

Nakon četiri godine pauze, publika će moći da ih sluša u subotu, 7. decembra u Velikoj Sali GKC-a, sa početkom u 21 čas.

„Orthodox Celts“ su Celtic Rock bend osnovan 1992. godine. Kao prvi irski bend u Istočnoj Evropi, tokom poslednjih 20 godina „Pravoslavni Kelti“ popularizovali su irsku muziku i kulturu i postavili se jedinstvenim ambasadorima Emerald Islanda.

Odličan nastup, pozitivna atmosfera i zagarantovani sjajni koncertni nastup, postepeno su doveli vernu publiku da stvori armiju obožavalaca koja prati gde god Kelti svirali.

Uprkos neuobičajenom žanru u svojoj zemlji, bend je jedno od glavnih dela srpske rok scene i uticao je na mnoge mlađe bendove širom regiona. Čak štaviše, njihova verzija tradicionalne pesme „Star of the County Down“ ostavila je iza sebe muzičke divove, poput Van Morrison-a i Chieftainsa.

Sa više od 12 miliona gledalaca na youtubeu, njihova pesma je napravila veći javni uticaj u odnosu na narednih pet bendova zajedno.

Ulaznice za koncert nalaze se u pretprodaji u klubu GKC-a i mogu se nabaviti svakog dana od 8 do 23 časova.

- Advertisement -