Od ponedeljka 11. maja nastavlja se javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji grada Užica.

Grad Užice je ove godine, za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet i gas, izradu termoizolacije i zamenu stolarije u individualnim stambenim objektima i stambenim zgradama izdvojio ukupno 40 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević naveo je da će građani imati priliku da u naredne dve nedelje nastave da se prijavljuju za neku od mera energetske efikasnosti koje Grad sufinansira.

Osim toga, obaveštavaju se sugrađani zainteresovani za učešće na Javnom konkursu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stambenim zgradama u gradu Užicu, ukoliko prilikom predaje dokumentacije za Konkurs nisu u mogućnosti da pribave Izvod iz lista nepokretnosti zbog trenutnog prekida rada Službe za katastar nepokretnosti Užice, da isti mogu naknadno dostaviti.

Energetska efikasnost, kuća nakon zamene prozora (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Podnosioci prijava na Konkurs su u obavezi da pribave Izvod iz lista nepokretnosti odmah po otpočinjanju rada Službe za katastar i daju ga na uvid Komisijiza ocenu prijava prilikom terenskog obilaska, navode iz Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove, Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Grad Užice od 2015. godine sprovodi sufinansiranje energetske efikasnosti i među prvima prepoznao je potrebu za uvođenjem ovih mera na privatnim objektima. Većina gradova i opština u Srbiji i projekti koji se sprovode na nivou Evrope usmereni su ka javnim objektima, kao i sredstva donatora i ministarsta Srbije.

Tri lokalne samouprave, Užice, Priboj i Bajina Bašta potpisale su ranije Memorandum o razumevanju u nameri da zajednički deluju na unapređenju energetske efikasnosti u javnim objektima ovih sredina.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -