Na užičkoj zelenoj pijaci počela je druga faza rekonstrukcije vrednosti 38 miliona dinara. Gradi se još jedan objekat prema ulici Lipa koji će imati 41 lokal, a rok za završetak  zgrade je 9. januar iduće godine. 

Zgrada iste površine prema ulici Nikole Pašića sa 18 lokala  je završena i na njenom spratu ubuduće će se nalaziti uprava JKP „Bioktoš“, jednog od najstarijih užičkih preduzeća nastalog 1948. godine koji će na ovaj način rešiti dugogodišnji problem poslovnog prostora. Radovi su koštali 45 miliona dinara i za potrebe pijace napravljena je nova trafo-stanica.   

JKP “Bioktoš” će uložiti u rekonstrukciju zelene pijace ukupno milion evra, a završetak svih radova  očekujemo početkom leta iduće godine kada će Užice dobiti jednu od  najmodernijih pijaca u zemlji sa 59 novih lokala – naveo je Tihomir Petković koji je dodao da će posle tendera za koji se pretpostavlja da će biti raspisan pred kraj godine početi i treća faza gradnje koja predviđa izradu krovne konstrukcije vrednosti 21 milon dinara.  

Direktorka „Bioktoša“ Mirjana Radivojčević istakla je da je ovo javno preduzeće sopstvenim sredstvima finansira rekonstrukciju zelene pijace.

Mirjana Radivojčević, direktorka „Bioktoša“

Povodom početka druge faze radova ona je navela da je užičko javno preduzeće uspelo svojim sredstvima uz podršku lokalne samouprave da izgradi poslovnu zgradu i obezbedi prostor za rad radnika uprave “Bioktoša”.  

Bili smo po barakama i drugim zakupljenim prostorima i ovo je prvi put za sedamdeset i više godina da ćemo imati svoju poslovnu zgradu – rekla je Radivojčević.

Pri tom je zahvalila na strpljenju  svim korisnicima usluga na zelenoj pijaci s obzirom na odvijanje radova uz reči da se „Bioktoš“ potrudio da zakupacima obezbedi novi prostor na pijaci za prodaju robe. 

Gradnjom zelene pijace očekuje se i rešenje za probleme prodavaca na robnoj pijaci Medjaj koji godinama zahtevaju bolju lokaciju i njima će biti ponudjeni lokali u zgradi koja se upravo gradi. Na dnu pijaca gde je trenutno zanatski deo predviđena je gradnja fast garaže kako bi se obezbedila parking mesta za potrebe glavne gradske tržnice.

Podsećamo, prva faza rekonstrukcije gradske zelene pijace vrednosti 40 miliona dinara počela je prošle godine. Izgrađen je objekat površine 600 kvadrata.

- Advertisement -