Prema najavama gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića naredna faza rekonstrukcije odvijaće se iduće godine i podrazumeva gradnju još jednog objekta i postavljanje krovne konstrukcije. Sa ovom fazom investicija će biti vredna milion evra.

U prizemlju objekta čija je gradnja počela nalaziće se dvadeset  lokala koji će se izdavati na licitaciji dok će na spratu biti poslovni prostor JKP „ Bioktoš“ koji gazduje zelenom pijacom i koji je investitor.

Radove izvodi užička firma „Uepolis“ , a rok za završeak gradnje je 120 dana. Gradnja udrugoj fazi podrazumeva gradnju objekta prema ulici Lipa površine 600 kvadrata. U njegovom prizemlju nalaziće se lokali, a prostor  na spratu namenjen je robnoj pijaci tako da će biti rešen problem „Medjaja“ , popularnog buvljaka. Vrednost druge faze procenjena je na 51 milion dinara.

Mesto za parking predviđeno je u delu gde se sada nalazi zanatski deo zelene pijace gde je planirana fast garaža. Početak rekonstrukcije zelene pijace u Užicu dugo je očekivan, a projektovanje komplikovano zbog niza instalacija i potoka koji prolazi ispod gradske tržnice, rečeno je na startu rekonstrukcije.

- Advertisement -