Gradska plaža je jedno od omiljenim mesta Užičana, a završetak radova na dečjem bazenu posebno raduje mlade. Nakon rekonsturkcije i analiza vode bazen će početi sa radom.

Nakon rekonstrukcije, testiranja opreme, probnog rada i analize vode Zavoda za javno zdravlje Užice (ZZJZ), dečiji bazen na Gradskoj plaži će biti u funkciji, ovo su potvrdili direktori užičkih javnih preduzeća, JP „Užice razvoj“ Miloš Milivojević i JP „Veliki park“ Dinko Žuvela.

– I pored svih poteškoća koje smo imali prilikom rekonstrukcije dečijeg bazena na Gradskoj plaži konačno smo sve radove završili u protekloj nedelji, kada smo svu opremu testirali i pustili u probni rad, sve radi bez problema i veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pozovem naše najmlađe sugrađane da koriste ovaj bazen, već od sutra, – kaže direktor JP “Užice razvoj“ Miloš Milivojević.

Prema njegovim rečima nema svrhe vraćati se na sve probleme koji su pratili rekonstrukciju, jer daleko je važnije, da je ovaj, sada zaista uređen bazen spreman za decu. Milivojević podseća i da je voda u bazenu iz gradskog vodovoda, ali i da su pored toga ispoštovane sve procedure po pitanju uzorkovanja vode od srane ZZJZ Užice.

– Preliminarne analize pokazuju da je sve u redu, au toku dana imaćemo i konačne analize, tako da će od sutra bazen spremno dočekarti prve kupače. Dinko Žuvela izvršni direktor JP „Veliki park“, kome je bazen poveren na upravljanje ističe da je sve organizovano i da će ovo preduzeće voditi računa o postrojenju za prečišćavanje vode, pumpama , vodoganu i bezbednosti dece.

– Organizovane su spasilačka i redarska služba, biće angažovana dva spasioca i jedno lice koje će voditi računa o vodoganu. Bazen će raditi svakog dana od 10 do 18 časova a ulaz je besplatan. Znamo da vlada veliko interesovanje i zato pozivamo sve posetioce da poštuju pravila i da bazen ne koriste van radnog vremena. procedura kontrole vode ista je kao na zatvorenom Gradskom bazenu, uzorak se uzima na 15 dana i upravo zbog toga važno je da se poštuju pravila, jer zbog eventualne neispravnosti vode bazen bi morao da se zatvori, – rekao je Žuvela.

Dodajmo, da će se i na dečjem bazenu vršiti kontrola vode kao i na zatvorenom Gradskom bazenu, a to znači da će se uzorak uzimati na svakih 15 dana.

Rekonsturkcija bazena trajala poprilično (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

Podsetimo i da rekonsturkcija bazena pored Đetinje traje poprilično, kako neki kažu kao „Skadar na Bojani“, jer je došlo do problema kada je rekonstrukcija je bila pri kraju, kada je bazen oštećen prilikom podizanja ustava na brani, prilikom redovnog pražnjenja vode.

Gradska plaža – sezona startuje od ponedeljka

Posle detaljnog čišćenja u prethodnih par dana je napunjeno i korito Gradske plaže. Sutra će biti uzorkovana voda i do dobijanja rezultata biće istaknuta crvena zastavica. Ukoliko analize pokažu da je voda zadovoljavajućeg kvaliteta kuplišna sezona na Gradskoj plaži biće otvorena od ponedeljka.

Iako su pripadnici spasilačke službe prisutni na plaži, nadležni podsećaju da se do zvaničnog otvaranja Gradske plaže za kupanje, građani kupaju na sopstvenu odgovornost.

- Advertisement -