Od ponedeljka 8. marta menja se radno vreme panoramske „Gold gondole“, pa posetioci mogu da je koriste u sledećim terminima:


RADNIM DANIMA:

  • Prva dnevna vožnja gondolom sa početne stanice kreće u 10,00 časova.

  • Poslednja dnevna vožnja sa početne stanice kreće u 15,00 časova.

  • Poslednja dnevna vožnja sa Tornika polazi u 16,00 časova

    SUBOTOM I NEDELJOM:


  • Prva dnevna vožnja gondolom sa početne stanice kreće u 9,00 časova.

  • Poslednja dnevna vožnja sa početne stanice kreće u 15,00 časova.

  • Poslednja dnevna vožnja sa Tornika polazi u 16,00 časova.

Panoramska, „Gold gondola“ na Zlatiboru duga oko devet kilometara, počela je sa radom sredinom januara, radi se o najskupljoj i najvećoj investiciji čajetinske opštine, od oko 13 miliona evra, obezbeđenim iz budžeta opštine. Od puštanja  u rad panoramskom gonodolom do sada se prevezlo preko 30.000 ljudi.

U prvih desetak dana po otvaranju zlatiborskom „Gold gondolom“ vozilo se preko 10.000 ljudi.

Kamen temeljac za gondolu postavljen je u centru Zlatibora 19. avgusta, na Preobraženje 2015. godine, a na realizaciji ideje radilo se deceniju.

Duga je devet kilometara, povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornika, vožnja traje oko 25 minuta.

Trenutni kapacitet je 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po deset mesta. Maksimalan kapacitet je 90 kabina i 1000 putnika na sat.

Po otvaranju gondole bile su gotovo svakodnevne gužve na polaznoj stanici (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Gondola će biti najveći podsticaj i zamajac za brži razvoj turizma kroz novu atraktivnu ponudu ne samo za Zlatibor već i za čitavu zapadnu Srbiju pa i šire, rekao je za UžiceMedia pomoćnik direktora JP „Gold gondola Zlatibor“ Milomir Tucović, dodajući da je „Građena je po svim ekološkim principima, tako da ne postoje štetni uticaji, a sama instalacija imaće pozitivan efekat na životnu sredinu samim tim što će biti smanjen broj vozila koja će se kretati prema Torniku.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić, izjavila je ranije za „UžiceMedia“ da „Zlatibor u poslednje dve godine postavlja nove rekorde posećenosti kako domaćih tako i stranih turista i izgradnjom najduže gondole na svetu zaokružiće se ponuda koja će biti jedinstvena“, – dodajući da se u podnožju Tornika, oko jezera Ribnica, planira projekat „Novi Zlatibor“ koji će na preko 200 hektara ponuditi zemljište za hotele visoke kategorije i luksuzna apartmanska naselja.

Najduža panoramska gondola na svetu (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -