U partnerstvu opštine Čajetina i uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) realizovaće se ugovor, a poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima, na konkursima, odobravaće se podsticajna sredstva za nabavku opreme.

– Poljoprivreda je najvažnija privredna grana Srbije i njeni poljoprivrednici bi trebalo da budu njeni najvažniji pojedinci, kao što je to u mnogim ekonomski razvijenim državama. Do sada smo uspeli da, uz pomoć našeg preduzeća „Zlatiborski eko-agrar“, učinimo pomake i nadamo se da ćemo, uz pomoć prijatelja iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“ udružiti znanje, novac i mogućnosti, kako bismo poljoprivredu stavili na mesto koje joj pripada u Srbiji. Nadam se da ćemo uspeti u tome, jer program i sve odluke opštine Čajetina idu u tom pravcu,  – izjavio je Milan Stamatović, predsednik čajetinske opštine.

Sa skupa kada je potpisan ugovor o saradnji (Foto: Opština Čajetina)

O značaju sela i bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom govorio je profesor Miladin Ševarlić, kandidat za narodnog poslanika, a direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“, Ana Košel saopštila, da su u minuloj deceniji uz pomoć donatora, podržali više od 1.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji i zahvalila se na saradnji predstavnicima opštine Čajetina, „Zlatiborskom eko-agraru“, USAID-u i medijima.

Vladimir Bojović, direktor„Zlatiborskog eko-agrara“ je uveren da će novi model ulaganja u razvoj poljoprivrede biti uspešan i da će postati primer dobre prakse u regionu, rekavši da je preko ovog preduzeća u poljoprivredu ovog kraja, tokom četiri godine, uloženo 200 miliona dinara.

- Advertisement -