Doživi ritam leta – poruka je letnjeg programa koji je pripremila zlatiborska Gold gondola pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12.00 do 14.00 časova u ponudi će biti – brojne besplatne aktivnosti.

Ponedeljak je dan za brigu o zdravlju – „Gondola je zdrava navika“ kada će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“.

Utorak će se odvijati „U zagrljaju vetra“ kada će ljubitelji adrenalinskih sportova moći da se oprobaju u paraglajdingu, a sve to u lepom planinskom pejzažu u okolini Ribničkog jezera.

Sreda i četvrtak su rezervisani za Igrarije za mlađe i starije, a na raspolaganju će biti kreativne i edukativne radionice: programiranje i robotika, engleski jezik, „zabavni labos“, tradicionalne igre, „Havaji žurka“ i druge.

Promotivne NTC radionice za decu – su svakog četvrtka u avgustu.

NTC radionice pomažu da se dečiji mozak razvija na pravi način u ranom uzrastu, već od 3. godine kako bi deca razvila duboku pažnju i koncentraciju, imala strpljenje, razvila bolje veštinu govora, pokret i motoriku. Razvijajući ove veštine naučiće kako da postavljaju prioritete, donose odluke i rešavaju izazove.

Autor programa je Ranko Rajović, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Radionice su za decu uzrasta 4 – 7 godina!

Happy Hour – Happy Friday je naziv sadržaja planiranog za svaki petak tokom leta kada će putnici moći besplatno da oprobaju veštinu koncentracije uz streličarstvo, a mališani će se najviše obradovati tjubingu.

Mala škola fotografije planirana je 31. jula.

Ako želite da naučite kako se prave najbolje fotografije ove godine Gold gondola ima u ponudi i besplatnu „Malu školu fotografije“ na kojoj ćete naučiti osnovne elemente koji su neophodni da bi nastala kvalitetna slika.

Bioskop na otvorenom (20. i 30. jul, 3. 10. i 17. avgust)

Bioskop na otvorenom je sadržaj za kojim uvek vlada veliko interesovanje. Tokom leta je planirano pet projekcija, a gledaoci će imati priliku da uživaju u jedinstvenom doživljaju gledanja filma pod vedrim nebom na međustanici gondole koja je okružena borovinom.

Gold gondola Zlatibor (Foto. N.Tošić UžiceMedia)

Planirano je da se svi sadržaji „Doživi ritam leta“ održavaju na međustanici Gold gondole, od 10.07. – 31.08.2024. godine.

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -