Turistička organizacija Užice potpisala je u julu ugovor o saradnji sa Evropskim omladinskim centrom s ciljem međusobne promocije između korisnika Evropske omladinske kartice – EYCA kartice kako u Srbiji tako i u inostranstvu i davaoca popusta koji odobrava određene pogodnosti omladinskoj populaciji u Srbiji.

Potpisivanjem ugovora TO Užice odobrava korisnicima EYCA kartice popust od 10 odsto koje mogu ostvariti u konačištu „Grad“ i u Potpećkoj pećini. Evropski omladinski centar je u obavezi prema TO Užice da promoviše ove pogodnosti na internet stranici ili putem društvenih mreža.

Zahvaljujući donaciji Evropske unije i projektu #EUzaTebe – „za kulturno nasleđe i turizam“, TO Užice je dobila vrednu opremu i dezinfekcioni materijal koji će omogućiti turističkim radnicima da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim klijentima i gostima priuštili bezbedan boravak.

Projekat #EUzaTebe- „za kulturno nasleđe i turizam“ počeo je pre  pandemije koronavirusa sa ciljem da se podstakne razvoj turizma u Srbiji, a donaciju je realizovao u okviru anti kovid mera.

Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Omladinske kartice – EYCA i za konačište „Grad“ (Foto: UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -