Doček Nove godine raznovrstan i ove godine na Zlatiboru, jer su Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili bogat program nastupa na Kraljevom trgu za novogodišnje praznike.

Program počinje već 28. decembra dečjom Novom godinom i dodelom paketića za decu. U pitanju je koncert Leontine i dečijeg hora „Čarolija“. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići. Verujemo da će se mališani lepo provesti i da ćemo tu tradiciju podele paketića nastaviti i u narednim godinama, kažu iz Turističke organizacije „Zlatibor“.

„Za doček Nove godine, 31. decembra nastupiće Saša Matić u 21:00 čas, u ponoć je koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića, služiće se kuvano vino, rakija, vatromet je bio zakazan za ponoć, ali je otkazan.

Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program“, izjavio je direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović.

Inače, Zlatibor u ovu zimsku sezonu ulazi sa dosta novih sadržaja, a tu preednjače oni koji se odnose na Gold gondolu, koja nije samo vožnja već i ceolodnevni boravak, a u tom pravcu je i osmišljen raznovrstan program: dnevne žurke, novi ugostitljeski objekat na vrhu Tornik,besplatni časovi nordijskog skijanja, dečije radionice, čajanke, umetničke aktivnosti i priprema raznih specijaliteta, najavljeno je na konferenciji.

Tako posetioce „Gold gondola Zlatibor“ svaki dan očekuju aktivnosti tokom praznika i cele zimske sezone:

Ponedeljak je planiran za sportske aktivnosti, a pre svega nordijsko skijanje ukoliko bude snega.

Utorkom će biti u ponudi topli napici u našem novom kafiću sa popustom u okviru Zlatiborske čajanke.

Najmlađi će se najviše obradovati sredi kada će se odvijati besplatne radionice vajanja na snegu, kao i razne druge zabavno-edukativni sadržaji.

Četvrtak će biti dan za umetnost kada će učesnici iskazati kreativnsot kroz slikarstvo i pravljenje tradicionalnih zlatiborskih proizvoda, a ljubitelji stranih i domaćih hitova uživaće u žurkama na Torniku“, rekla je tada direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Uz doček Nove godine, a kako bi i ove zime nastale najlepše uspomene na planini, Turistička organizacija „Zlatibor“ i Kulturni centar „Zlatibor“ potrudili su se da obogate turističku ponudu raznovrsnim programom, ali i da podsete na izuzetne podatke koje beleže kao jedna od najboljih turitičkih destinacija Srbije.

„U godini proslave izuzetnog jubileja imamo dosta stvari kojima možemo da se pohvalimo, a o tome svedoči i zvanična republička statistika koja je pokazala da Zlatibor kao destinacija u prvih 10 meseci beleži porast broja posetilaca od 25 posto.

Na osnovu tih podataka nalazimo se iza Beograda po posećenosti tj. na drugom mestu. Odmah smo iza najvećeg grada što pokazuje ozbiljan potencijal destinacije i planovi razvoja kojima opština Čajetina, Turistička organizacija i celokupna turističkaprivreda želi da se predstavi u narednom periodu.

Nedavno je otvoren još jedan hotel na Zlatiboru u pitanju je „Queen of Zlatibor“, za nekoliko dana se otvara još jedan hotel sa pet zvezdica „BOR Hotel By Karisma“ koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora i sve su to stvari koje pokazuju da će Zlatibor u ovoj godini jubileja ostvariti rekordnu i uspešnu turističku godinu“, izjavio je direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović.

Konferencija na Torniku (Foto: TO „Zlatibor“/“Gold gondola Zlatibor“)

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -