Turistički cvet su pored Turističke organizacije Zlatibor dobili manifestacija “Dani berbe grožđa” Vršac, agencija Hedonik travel, hoteli Hilton i Gorski, smeštaj Aleksandrović iz Topole, Prirodnjački centar Svilajnac, bloger „Dva ranca beg iz kanca“ i emisiji „150 minuta“.

Turistička organizacija Srbije je u Sali beogradskog kluba “Just&Lobby” proglasila pobednike za 2023. godinu, među 105 prijavljenih kadidata raspoređenih u sedam iz različitih kategorija. Specijalno priznanje, van kategorija, dodeljeno je kompaniji ErSrbija za doprinos odličnim rezultatima srpskog turizma, dok je u kategoriji Hotel nagrada dodeljena za dva hotela.

Zlatibor, Ribnica (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

Državni sekretar za turizam Ministrastva turizma i omladin Uroš Kandić podsetio je da su uspehu i modernizaciji srpskog turizma između ostalog doprineli povećanju ulaganja u turizam Srbije, pokretanje platforme E-turista, uvođenje novih tehnologija.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović ukazala je na rekorde o poseti Srbije po broju dolazaka turista, uvećanju broja noćenja kao i rastu deviznog priliva od turizma u Srbiji od čak 8%.

Dodeli priznanja prisutvovo je direktor Vladimir Živanović, koji kaže da će Zlatibor, jednu od najposećenijih srpskih turističkih destinacija, ovaj kraj zapadne Srbije vinuti u sami vrh završetak projekata koji su nedavno najavljeni. A najavljeni su novi golf i sportski tereni, gondola koja će povezati Tornik sa Pribojskom Banjom, duge 14,7 kilometrai drugi. Predviđeno je da se u turizam uloži 30 miliona evra.

Pored visokih zvanica događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, predstavnici medija, organizatori manifestacija i mnogi drugi.

U centru Zlaatibora (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Dobitnici nagrade “Turistički cvet” za 2023. godinu su:

Turistička organizacija Zlatibor (kategorija: Turistička organizacija)

Dani berbe grožđa, Vršac (kategorija: Turistička manifestacija)ž

“Hedonic Travel” iz Beograda (kategorija: Turistička agencija)

Hotel Hilton i Hotel Gorski (kategorija: Ugostiteljski objekat za smeštaj – Hotel)

Aleksandrović VT iz Topole (kategorija: Ostali ugostiteljski objekat za smeštaj)

Prirodnjački centar Svilajnac (kategorija: Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma)

Dva ranca beg iz kanca (kategorija: Influenser / Bloger)

TV emisija “150 minuta” (kategorija: Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije)

Gondola glavna atrakcija (Foto: N.T. UžiceMedia)

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -