Dejan Petrović i Big Benda nastupaju večeras na Trgu partizana, na Zlatiboru boravi oko 50.000 turista, veliki broj prisustvovao koncertima za doček i reprizu.

Dejan Petrović u Užicu

Novogodišnji koncert Dejana Petrovića i Big Benda biće održan na Trgu partizana, večeras, ponedeljak, 2. januar, u 20 časova.

Doček Nove godine u Užicu nije organizovan, a Dejan Petrović će održati koncetr u Užicu, gde nije nasupao proteklih nekoliko godina.

Organizatori koncerta su Grad Užice i Gradski kulturni centar.

U prvom danu 2023. rođene tri bebe u Užicu

Prvog dana 2023. godine u užičkom porodilištu rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak. Prva beba u Novoj godini je devojčica iz Sevojna, rođena u 3.21 čas.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obišla je dežurne službe Opšte bolnice Užice, Hitne pomoći Doma zdravlja, dežurne službe Policijske uprave Užice i Vatrogasne jedinice i zaposlenima koji su novogodišnju noć proveli na svojim radnim mestima čestitala praznike.

Novogodišnja noć u Užicu je protekla mirno, bez većih problema pa su i zaposleni u najvažnijim gradskim službama i predstavnici gradskog rukovodstva izrazili nadu da će taj trend biti nastavljen tokom ove 2023. godine.

Na Zlatiboru boravi oko 50.000 turista

Za razliku od Užica gde nije organizovan doček Nove godine na Zlatiboru je bilo živo, koncertima je prisustvovao veliki broj gostiju i posetilaca iz okolnih mesta.

U novogodišnjoj noći nastupila je Danica Crnogorčević uz pratnju muzičkog ansambla „Fenečki biseri“ i grupe „Beogradski sindikat“.

Uz baklje i vatromete više hiljada posetilaca na Kraljevom trgu, pevalo je u glas duhovnu i etno muziku, kao i hitove hip hopa, a u prvim minutima Nove godine zaigrali su uz zvuke trube orkestra Dejana Jevđića. Tačno u ponoć organizatori su iznad Kraljevog trga priredili vatromet.

Posetioci na koncertu na Zlatiboru (Foto: Turistička organizacija „Zlatibor“)

Program novogodišnjih koncerata nastavio se „reprizom“ dočeka Nove godine na Kraljevom trgu prvog dana Nove 2023. godine kada je nastupila popularna grupa „Lexington Band“ i poznata estradna umetnica Indira Radić.

Iz Turističke organizacije „Zlatibor“ i opštine Čajetina kažu da je planinu za doček Nove godine odabralo oko 50.000 turista za odmor tokom novogodišnjih praznika. Pored nastupa na trgu mnoga poznata imena estrade nastupaju u renomiranim restoranima i hotelima na planini i u okolini.

- Advertisement -