Kraljev trg je sinoć bio centar dočeka Nove godine u ovom delu Srbije, za turiste kojih je bilo preko 45 hiljada, posetioce iz okolnih mesta, Zlatiborce.

Program dočeka za pamćenje, kažu organizatori, počeo je nastupom Alena Islamovića u 21 čas. Nizali su se hitovi kako iz solo karijere tako i iz vremena Bijelog Dugmeta, „Ne spavaj mala moja“, „Let na drugi svijet“, „Heroin“, „Lopov“ „A i ti me izneveri“, Lipe cvatu“, „Pjuni i zapjevaj“, „Đurđevdan“, ali i mnoge druge praćene ovacijama i aplazima publike.

Nakon tročasovne dobre muzike, doček Nove je nastavljen uz Vesnu Zmijanac. Njene hitove: „Ponovi za mnom“, „Dođi što pre“, „Malo po malo“, „Ne kunite crne oči“, pevala je i publika, a u Novu 2022. se zakoračilo pesmom „Idem preko zemlje Srbije“.  

U ponoć je bio vatromet, a potom su usledili prvi minuti Nove godine uz trubače Dejana Jevđića.

Organizatori tradicionalnog dočeka na Zlatiboru Opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor“ dobrom organizacijom dočeka opravdali su poverenje turista čiji se broj povećava iz godine u godinu i pokazali zašto je zlatiborski doček jedan od najposećenijih u našoj zemlji i regionu.

Vesna Zmijanac i Alen Islamović na Zlatiboru (Foto: TO „Zlatibor“)

Kraljev trg, doček Nove – na Zlatiboru brojni turisti

„Preko 45 000 turista odabralo je „zlatnu“ planinu za mesto provoda i odmora u toku novogodišnjih praznika, a pored slavlja na trgu mnoga poznata imena estrade nastupaju u renomiranim klubovima i hotelima Zlatibora. Sve prethodne najave i očekivanja da će ispraćaj 2021. i doček 2022. na Zlatiboru biti veliki događaj obistinile su se na najlepši i najbolji način“, – navode iz Turističke organizacije „Zlatibor“.

Program novogodišnjih koncerata nastaviće se „reprizom dočeka“ na Kraljevom trgu, kada nastupa popularna Senidah, večeras od 21 čas.

Nakon godine koja je obeležena kovid merama i restrikcijama, kao i izostanka usled toga tradicionalnog dočeka na Kraljevom trgu 2021. godine, Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor potrudile su se da meštanima opštine i svim posetiocima planine prirede svojevrsno narodno veselje uz velikane muzičke scene eks-ju prostora.

Prvi minuti Nove godine uz trubače Dejana Jevđića (Foto: TO „Zlatibor“)

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -