Dan diploma škole „Dušan Jerković „i prilika da se podseti da je plasman na republička takmičenja ostvarilo 37 učenika, njih 12 osvojilo je neko od prva tri mesta. Sa svim peticama i osvojenim diplomama iz nekog nivoa takmičenja u toku 12 najboljih učenika škole su nosioci Vukovih diploma.

Nakon spektakularnog ispraćaja u penziju učiteljice Slavice Kalabe i nastavnice istorije Vesne Lijeskić prepodne, unutrašnje dvorište Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Užicu, u predvečerje poslednjeg nastavnog dana, 14. juna 2024. godine, opet se ispunilo grajom i aplauzima. Zaiskrila je i poneka suza, krišim obrisana.

Tradicionalni Dan diploma je uvek poseban i veliki dan za ceo kolektiv i školu. Svi prisutni – učenici, roditelji i nastavnici velikim aplauzima su pozdravljali najuspešnije u školskoj 2023/24. godini.

Dobrodošlicu svima na samom početku prijema – Dan diploma škole – poželeli su pesmom, interpretacijom klasičnih dela i igrom talentovani učenici škole koji su izveli kratak kolažni program.

Direktorka škole Mirjana Maksimović uručila je nagrade, Vukove i Dositejeve diplome najuspešnijim učenicima završnog razreda osnovne škole, kao i svim učenicima koji su osvojili zapažen plasman na republičkim takmičenjima.

„Ovaj dan je veliki dan za našu školu, za najbolje učenike, za nastavnike i roditelje,“ pozdravila je prisutne direktorka škole Mirjana Maksimović.

Učenicima je poručila da uspeh ne dolazi sam već da moramo ići prema njemu i da nastave vredno i predano da uče i da se usavršavaju. „Priredili ste nam čast i zadovoljstvo da vam čestitamo i da se danas družimo sa najboljima“, dodala je.

U ovoj izuzetnoj školskoj 2023/24. godini učenici OŠ „Dušan Jerković“ su sa svojim učiteljima i nastavnicima osvojili preko 300 diploma i 50 pohvalnica na takmičenjima i konkursima svih nivoa (opštinskim, okružnim, republičkim), a to je veliki uspeh i ponos čitavog kolektiva.

Ova sjajna generacija osmaka iznedrila je čak 34 učenika dobitnika 60 diploma „Dositej Obradović“, koja se uručuje učenicima za primerno vladanje, odličan uspeh i izuzetne rezultate iz različitih nastavnih oblasti.

Plasman na republička takmičenja ostvarilo je 37 učenika, a njih 12 osvojilo je neko od prva tri mesta. Sa svim peticama i osvojenim diplomama iz nekog nivoa takmičenja u toku 12 najboljih učenika škole su nosioci Vukovih diploma:

Vasilija Đurović, Ivana Krsmanović, Strahinja Sokolović, Maša Šojić, Balša Popović, Aleksa Tomić, Marta Mnadenović, Neva Cicvarić, Nikolina Špica, Katarina Vasiljević, Ana Živadinović i Veljko Grbović.

Proglašen je sportista generacije, učenica Tara Ristović, kao i učenici koji su promovisali rad školske biblioteke i učestvovali u mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima.

Dobitnici diploma „Dositej Obradović“

Diplomu za humanost dobila je učenica IV razreda Milica Lazović.

Đak generacije je Neva Cicvarić, koja je nadmašila sve ostale odlikaše svojim i znanjem i osvojenim diplomama na brojnim takmičenjima.

I ove godine su uručene zahvalnice učiteljima, nastavnicima i stručnim saradnicima škole koji su postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima i konkursima.

Zahvaljujemo se učenicima na marljivom i predanom radu, budućnost je puna izazova, a nikada nije kasno za nove ciljeve i znanja. Svi im želimo mnogo sreće i uspeha u daljem školovanju, odlične rezultate na završnim ispitima i testiranjima koji slede, kao i upis u željene škole.

Autorka teksta i fotografija: Mirjana Radovanović Pejović

Za još informacija, tekstova iz obrazovanjareportažapratite naš sajt!

- Advertisement -