Kako se navodi u današnjem saopštenju, u prethodna 24 časa na području Zlatiborskog okruga potvrđeno je 17 novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19: Užice –11, Arilje –2, Bajina Bašta –2, Požega –1 i Čajetina -1. 

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 519 slučajeva infekcije virusom COVID-19. Najviše je potvrđenih slučajeva u Užicu 236, Požegi 47, Čajetini 44 i Sjenici 43.

Do danas su se oporavile još 23 osobe, tako da je ukupan broj oporavljenih 181. Trenutno je aktivan 321 slučaj.

U toku jučerašnjeg dana na području Zlatiborskog okruga potvrđeno je 8 novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19 – Užice – 5, detalje možete pogledati OVDE.

Pokrenuta kontrola rada Zdravstvenog centra Užice

U Zdravstveni centar i bolnice u Užicu i Sjenici upućena je Zdravstvena inspekcija kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju dva pacijenta iz Sjenice koja su preminula, nakon što nisu primljena u užičku bolnicu.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Zdravstvenog centra Užice.

U saopštenju se navodi da je postupak Zaštitnik pokrenuo po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija o smrti pacijenata iz Sjenice koji su pregledani, ali ne i hospitalizovani u Opštoj bolnici Užice.

Od užičkog Zdravstvenog centra zatraženo je da dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na navedeni slučaj, kao i o rezultatima rada komisije koja je obavila unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, piše FoNet.

Stigli su PCR testovi u domove zdravlja

Obaveštenje koje je ovih dana kružilo društvenim mrežama

Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravlje stigli su PCR testovi u užički Dom zdravlja i sve ambulante u Zlatiborskom okrugu. Određene količine se distribuiraju svakoga dana i trebalo bi da zadovolje potrebe stanovntištva narednih dana.

- Advertisement -