Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane na virus kovid-19 sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je 13 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19: Užice – 5, Nova Varoš – 3, Požega – 3, Prijepolje -1 i Sjenica – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 1026 slučajeva infekcije virusom kovid-19.

Preminula je još jedna osoba ženskog pola iz Priboja. Od posledica infekcije ovim virusom do sada je preminulo 39 osoba, saopšteno, 16. jula, iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Donacija Crvenog krsta Srbije

Sanitarni kontejner opremljen tuš kabinama, toaletima i toplom vodom, kao i dva šatora za potrebe zdravstvenih radnika u kovid bolnici u Užicu, donirao je Crveni krst Srbije.

U saradnji sa Gradskim štabom Užice urađena je procena i upućen zahtev Crvenom krstu Srbije za dodatnu opremu i neophodni materijal.

Užički Crveni krst za potrebe bolnice obezbediće 50 kreveta.

U opštini Bajina Bašta proglašena je vanredna situacija zbog širenja epidemije koronavirusa. U protekle dve sedmice u covid ambulanti pregledano je preko 800 pacijenata, od čega je većina imala simptome koronavirusa.

Trenutno je u ovoj opštini zaraženo 45 ljudi, a jedno lice je preminulo od posledica infekcije. Čekaju se rezulatati za još 37 uzoraka, koji su poslati na testiranje.

Zbog teške epidemiološke situacije stacionar u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti ne radi, jer od osam zaposlenih, njih šestoro ima simptome slične koronavirusu.

U Opštoj bolnici u Priboju trenutno je smešteno 47 pacijenata u izolacionim blokovima, sve je veći broj uputa za bolničko lečenje, a situacija je iz dana u dan teža.

Podsećamo, prema jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice od posledica koronavirusa preminulo još deset osoba sa teritorije Zlatiborskog okruga, u prethodnih nekoliko dana. Novoinficiranih je 100, od čega je 38 iz Užica.

U Srbiji preminulo još 11 osoba (15.jul) od posledica koronavirusa, virus je registrovan kod još 351 osobe, na respiratorima je 169 pacijenata.

- Advertisement -