Izložba radova troje mladih Užičana Katarine Trnavčević, Miloša Gavrilovića i Ane Pavić otvorena je u Gradskoj galeriji. Oko 40 radova publika može pogledati do 14. avgusta.

– Prvi put izlažem u Užicu, a do sada sam imala četiri samostalne i više grupnih izložbi. Na ovoj izložbi je oko petnaestak mojih radova koji su nastali na Likovnoj akademiji u Trebinju kao deo diplomske izložbe, – rekla je Ana Pavić, koja je na master studijama u Novom Sadu.

Njeni radovi su pod nazivom „Geneza, polja ličnog“ i rezultat su okruženja u kom je odrastala, ali i odnosa čoveka i prirode.

Ovaj koncept afirmiše mlade umetnike kao buduću publiku i likovne stvaraoce. Tri mlada užička autora po prvi put se predstavljaju u Gradskoj galeriji, – rekao je Zoran Cvetić, direktor Gradske galerije.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u Galeriji se održava nivo izložbi u skladu sa preporukama vezanim za epidemiju koronavirusa.

Izložba je u okviru Likovnog omladinskog kluba koji je 2013. godine formiran u Gradskoj galeriji Užice i koji ima za cilj da promoviše mlade autore.

Prilika je i da se podsetimo jedne od izložbi u Gradskoj galeriji Užice koja se odnosi na raniju izložbu posvećenu 30. Užičkom regionalnom salonu.

- Advertisement -