Branislav Mitrović, aktuelni predsednik Skupštine Grada Užica potpisao odluku, izbori za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno raspisani za početak aprila.

Izbori će biti održati u nedelju, 3. aprila, 2022. godine, kada će Sevojničani biti u prilici da izaberu svoje predstavnike. Bira se 19 odbornika.

Branislav Mitrović, pravo glasa ima preko 5.600 birača

Nakon potpisivanja odluke o raspisivanju izbora Branisalav Mitrović je istako da će izbore za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno sprovesti Izborna komisija Gradske opštine Sevojno. Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku danom stupanja na snagu odluke o imenovanju Izborne komsije Gradske Opštine Sevojno, u skladu sa novim Zakonom o lokalnim izborima koje danas stupio na snagu.

– Na današnji dan u Gradskoj opštini Sevojno pravo glasa ima 5.691 birač, a u danima koji su pred nama građani Sevojna će imati mogućnost da izvrše uvid i eventualne izmene u biračkom spisku, – rekao je Mitrović i podsetio da su ovo treći redovni izbori od 2014. godine od kada postoji Gradska opština Sevojno.

 – Na izborima koji su održani 2018. godine na birališta je izašlo 3.810 birača, na tim izborima su učestvovale četiri izborne liste, najbolji rezultat i najviše glasova je osvojila izborna lista “Aleksandar Vučić, zato što volim Sevojno” 2.368 glasova, na drugom mestu je bila lista “Ujedinjeni pobeđujemo za Sevojno, za Srbiju, koja je osvojila 1.115 glasova, dok Srpska radikalna stranka i Srpski pokret Dveri nisu osvojile dovoljno glasova kako bi imali svoje prestavnike u Skupštini Gradske opštine Sevojno.

Branislav Mitrović je podsetio i na činjenicu da Grad Užice, a samim tim i Gradska opština Sevojno imaju izgrađenu političku i parlamentarnu kulturu, a sve učesnike na predstojećim izborima pozvao na uzajamno poštovanje i toleranciju, što kako ističe, od njih očekuju i građani Užica i Sevojna.

Sednica Skupštine Grada Užica

16. sednica je zakazana za 11. februar, u 10:00 časova u Narodnom pozorištu Užice. Na dnevnom redu sednice, koju je sazvao predsednik Skupštin Branislav Mitrović, naći će se preko 20 tačaka dnevnog reda.

Pred odbornicima je i program poslovanja Gradske galerije Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Među njima su Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije stambeno turističkog kompleksa „Kaluđerske bare – jug“ u Kremnima.

Pred odbornicima će se naći informacija o planiranim i realizovanim aktivnostima iz progarama poslovanja užičkih javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Užice.

Rraspravljaće se o predlozima programa poslovanja gradskih ustanova za ovu godinu, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradskog kulturnog centra, Gradske galerije, kao i programi poslovanja Turističke organizacije Užice, Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, zatim, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Gradskog centra za usluge sociijalne zaštite, ali i niz drugih odluka.

Sednica Skupštine opštine Čajetina

19. sednica Skupštine Opštine Čajetina biće održana u petak, 11. februara sa početkom u 10 časova u Velikoj sali Opštine Čajetina. Pred odbornicima će se naći preko 20 tačaka dnevnog reda, među kojima su Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom JKP“ Duboko“ za 2022. godinu, zatim, Predlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta.

Među tačkama su i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva za razvoj poljoprivrede “Zlatiborski Eko Agrar“ DOO Čajetina, kao i Predlog odluke o prenosu na korišćenje stočne pijace sa pratećim objektima u Krivoj Reci, u opštini Čajetina.

Odbornici će biti upoznati i sa nizom rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, navedeno je u pozivnici za sednicu koju je potpisao predsednik Skupštine Arsen Đurić.

Sa jedne od ranijih sednica u čajetini (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -