Duboko i Veliki park, dva su užička javna preduzeća koja su imala gubitak u poslovanju u prošloj, 2021. godini, a članovi Gradskog veća, na današnjoj sednici, utvrdili predlog za sastav Izborne komisije grada Užica.

Duboko i Veliki park, gradska javna preduzeća poslovala sa gubitkom

Članovi Gradskog veća prihvatili su informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća u prošloj godini. U 2021. godini, od osam gradskih preduzeća, samo su „Duboko“ i „Veliki park“ imali poslovni gubitak, dok su preostala preduzeća poslovala pozitivno.

Na ovoj sednici, utvrđen je predlog sastava Izborne komisije grada Užica u skladu sa novim Zakonom o lokalnim izborima, odluke o angažovanju revizora za eksternu reviziju završnog računa grada Užica za prošlu godinu, kao i izveštaj o radu Interresorne komisije.

Grad Užice, Aleksića most (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

I da a podsetimo, da užičko Gradsko veće čini devet članova i zaduženi su za sve oblasti u lokalnoj zajednici od mesnih zajednica, privrede, tu je čan zadužen za budžet i finansije, javna preduzeća, pa za društvene delatnosti, socijalnu politiku, saobraćaj, član zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, vanredne situacije.

Ovo su članovi užičkog Gradskog veća:

Srđan Nedeljković

Član Gradskog veća za javna preduzeća

Vladimir Sinđelić

Član Gradskog veća za mesne zajednice

Ratko Trmčić

Član Gradskog veća za društvene delatnosti

Slobodan Grbić

Član Gradskog veća za socijalnu politiku

Slobodan Kuzmanović

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu

Zoran Lazić

Član Gradskog veća za vanredne situacije

Slobodan Šiljković

Član Gradskog veća za saobraćaj

Nada Jovičić

Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam

Miodrag Petković

Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije

Sednica Skupštine Grada Užica, 11. februara

16. sednica je zakazana za 11. februar, u 10:00 časova u Narodnom pozorištu Užice. Na dnevnom redu sednice, koju je sazvao predsednik Skupštin BranislavMitrović, naći će se preko 20 tačaka dnevnog reda.

Među njima su Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije stambeno turističkog kompleksa „Kaluđerske bare – jug“ u Kremnima.

Pred odbornicima će se naći informacija o planiranim i realizovanim aktivnostima iz progarama poslovanja užičkih javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Užice.

Rraspravljaće se o predlozima programa poslovanja gradskih ustanova za ovu godinu, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradskog kulturnog centra, Gradske galerije, kao i programi poslovanja Turističke organizacije Užice, Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, zatim, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Gradskog centra za usluge sociijalne zaštite, ali i niz drugih odluka.

 Juče su raspisiani izbori za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno.

Vidikovac Zabučje (Foto: N. Tošić UžuiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -