Biramo heroja godine iz našeg okruženja, jer pravi heroji su oni koji svojom požrtvovanošću, hrabrošću i nesebičnom energijom pomažu zajednici i njenu dobrobit stavljaju ispred sebe, čak i kad je najteže. Nominovanje kandidata – heroja traje do 5. aprila.

Delegacija Evropske unije u Srbiji, treću godinu zaredom organizuje otvoreni konkurs „Ko je tvoj heroj?“ na kom mogu da učestvuju svi punoletni građani i građanke Srbije. Prošlogodišnja kampanja „Oni su heroji“ omogućila je da javnost čuje za herojska dela iz više od 40 gradova Srbije.

Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema svojim sugrađanima ili široj zajednici.

Svi imamo bar jednog takvog heroja u svom okruženju.

Ko je tvoj heroj za 2022. godinu?

Konkurs se realizuje u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, a prijave i glasanje se odvijaju preko sajta onisuheroji.rs Sajt je otvoren za nominovanje kandidata – heroja, do 5. aprila. Nakon toga sledi glasanje, koje će biti otvoreno na sajtu onisuheroji.rs do 20. aprila.

Konkurs je namenjen osobama koje nisu poznate široj javnosti, a čije čovekoljublje i humanost služe kao primer čitavom društvu. Ko će biti novih deset heroja za 2022. godinu, odlučiće javno glasanje uz komisijsku proveru, a pravila konkursa definisana su na sajtu.
Ko su bili heroji prethodnih godina možete videti na sajtu onisuheroji.rs

Konkurs „Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji 2020. godine, u želji da nagradi i afirmiše solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost na kojoj počiva EU.

Prijavite svog heroja na vreme!

Da zajedno biramo heroja godine iz našeg okruženja, nominovanje kandidata do 5. aprila, glasanje do 20. aprila.

- Advertisement -