„BIOKTOŠ“ i Grad Užice sprovode upitnik, kako navode, u želji da saznaju koliko su korisnici zadovoljni uslugama ovog užičkog komunalnog preduzeća, te kako mogu da ih unaprede.


Grad Užice i JKP „Bioktoš“ sprovode ispitivanje zadovoljstva korisnika komunalnim uslugama na teritoriji grada Užica. „Kroz ovo ispitivanje želimo da čujemo Vaše mišljenje o kvalitetu usluga i unapredimo komunikaciju između građana i javnog komunalnog preduzeća.
Pozivamo vas da popunite upitnik, koji možete preuzeti do 05. juna 2023. godine, na naplatnom mestu sistema objedinjene naplate (SON), portirnici Gradske uprave Užice i prostorijama Gradske opštine Sevojno“.


Upitnik možete popuniti i elektronskim putem na zvaničnim internet stranicama Grada Užica, Gradske opštine Sevojno, JKP „Bioktoš“ i JP „Duboko“, na društvenim mrežama ili direktno putem linka.


Terensko ispitivanje sprovode anketari JKP „Bioktoš“, u periodu od 22. maja do 5. juna 2023. godine. Dodatne informacije u vezi ispitivanja zadovoljstva korisnika komunalnih usluga možete dobiti putem telefona: 031/592421 ili mejla: ekologija@uzice.rs.

Ispitivanje se sprovodi u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koji finansira Vlada Švedske i realizuje Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) uz stratešku podršku Švedske asocijacije lokalnih vlasti i regiona (SALAR).
Grad Užice i JKP „Bioktoš“ se unapred zahvaljuju svim građanima i građankama na učešću u ovom ispitivanju.


UPITNIK MOŽETE POPUNITI OVDE

Grad Užice (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Preduzeće „Bioktoš“ osnovano 1948. godine

Javno komunalno preduzeće „Bioktoš“ Užice je osnovano 1948. godine pod nazivom Gradsko komunalno preduzeće „Napredak“ čija je delatnost bila održavanje čistoće u gradu, održavanje zelenih površina i parkova, pružanje usluga parnog i hladnog kupatila, sa proizvodnjom leda i mesa u objektima ledare i klanice.

Od tog vremena do 1990. godine, sa promenom naziva u skladu sa istoriјskim i političkim promenama u društvu i organizaciji preduzeća u državi, osnovne delatnosti su bile pružanje komunalnih usluga: održavanje čistoće grada. iznošenje i deponovanje smeća, snabdevanje vodom i održavanje kanalizacione mreže, pružanje usluga na gradskom groblju, pijacama i održavanje zelenog pojasa u gradu.

Od 21. decembra 1989. godine preduzeće posluje pod nazivom JKP „Bioktoš“ i osnovne delatnosti su: iznošenje i deponovanje otpada koji nije opasan, čiščenje i pranje ulica i javnih površina, održavanje zelenih površina u gradu, pružanje pijačnih i pogrebnih usluga, a 1994 godine na osnovu Odluke o parkiralištima i Opštinske odluke o dopunama odluke o poveravanju obavljanja određenih komunalnih delatnosti, Skupština opštine Užice dodeljuje Javnom komunalnom preduzeću „Bioktoš“ delatnost parkirališta.

JKP „Bioktoš“ ima monopolski položaj u delu delatnosti koji se budžetski finansira. Odlukom lokalne samouprave, svi cenovnici se šalju na saglasnost Gradskom veću, a posebnoj kontroli podležu cene osnovnih komunalnih usluga čiji je rast limitiran odlukom Vlade Republike Srbije, piše na sajtu preduzeća.

- Advertisement -